IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Mart 2009, 23:27   #31
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




az yağlı elmalı ve havuçlu kek


malzemeler:
  • 1/3 su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı irice rendelenmiş yeşil elma
  • 2 su bardağı irice rendelenmiş havuç
  • 1 yumurta
  • 2 silme yemek kaşığı tereyağı, eritilip soğutulmuş
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/3 su bardağı kahverengi şeker
  • 1/4 su bardağı pekmez
  • 1/4 su bardağı elma suyu
  • glazür:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı elma suyu
hazırlanması:
  1. fırını 200C'ye getirin. 12lik bir muffin kalıbını yağlayın.
  2. üzümleri bir kaseye koyun. üzerine 2 yemek kaşığı suyu ilave edin. kaseyi bir köşeye koyun.
  3. unları, tarçını, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve toz şekeri derin bir kaba koyup karıştırın. limon kabuğunu, elmayı ve havucu ekleyip bir spatula ile karıştırın.
  4. başka bir kapta yumurtayı, tereyağını, vanilyayı, yağı, kahverengi şekeri, pekmezi ve elma suyunu çırpın. bu karışımı üzüm ve üzümleri ıslattığınız su ile beraber kuru karışıma ekleyin. çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. 1-2 kuru bölge kalmasının mahsuru yok.
  5. karışımı muffin kalıplarına paylaştırıp fırında 13 dakika pişirin. piştikten sonra telin üzerinde soğutun.
  6. glazürü yapmak için pudra şekerini ve elma suyunu bir kapta karıştırın. kekler 10 dakika soğuduktan sonra üzerlerine sürün.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 14 Mart 2009, 23:28   #32
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




portakallı ve havuçlu kek


portakallı ve havuçlu kek malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1 büyük havuç, rendelenmiş
  • fındık veya antep fıstığı (ben ceviz ekledim)
  • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
not: eğer küçük çocuğunuz varsa portakal kabuğu eklemeden de deneyebilirsiniz.
pudingli kek malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt veya su
  • 1 paket kakaolu veya muzlu toz puding (pişirilmemiş)
  • 2 su bardağından bir parmak eksik un(un kullanılan malzemeye göre 2 bardak da olabiliyor)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • kakaolu puding kullanıldığında damla çikolata (arzu edilen miktarda)
hazırlanması:
  1. yumurta ile şekeri çırpın.
  2. pudingli yapıyorsanız sırayla pudingi, yağı, su veya sütü, kabartma tozunu karıştırdığınız unu ilave edin. damla çikolata ekleyecekseniz hafifçe unlayıp karışıma katın.
  3. portakallı ve havuçlu yapıyorsanız sırayla yağı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, havucu ve kabartma tozu ile karışıtırılmış unu ilave edin.
  4. yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. üzerine fındık veya antep fıstığı serperek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:30   #33
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




tobleronelu brownie


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



malzemeler:

  • 400gr bitter çikolata
  • 180gr margarin/tereyağı
  • 300gr (1 + 1/4 su bardağı) toz şeker
  • 3 yumurta
  • 250gr (1 + 2/3 su bardağı) un
  • 150gr Toblerone çikolata
  • 125gr (1 + 1/4 su bardağı) irice dövülmüş badem
  • kalıbı yağlamak için sıvıyağ
hazırlanması:
  1. bitter çikolatayı parçalara bölün ve katı yağ ile birlikte benmari usulü eritin.
  2. fırını 180C'ye getirin.
  3. yumurtaları ve şekeri çırpın. unu ekleyin. çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın.
  4. küçük parçalara ayrılmış toblerone'u ve irice dövülmüş bademleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  5. karışımı 25 x 32 cm ölçülerinde yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün. ısınmış fırında 35 dakika pişirin. (pişince içi ıslak kalacak.)
  6. tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:32   #34
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




sodalı kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

sodalı kek:
malzemeler:
  • 1 paket + 1 yemek kaşığı teremyağ veya zeytinyağlı becel
    asıl tarifte 1,5 cup yani yaklaşık 1,5 paket margarin yazılıydı ama çok olacağını düşünüp ben daha az kullandım.
  • 2- 2,5 su bardağı toz şeker
  • asıl tarifte 3 cup yani 750gr kullanılmıştı. ben 2,5tan biraz fazla kullandım ama bana hafif tatlı geldi. siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz şekeri.
  • 5 yumurta, oda sıcaklığında
  • 3 su bardağı un (600gr)
  • 1 su bardağı soda (maden suyu)
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • dilerseniz 2 yemek kaşığı kakao
hazırlanması:
  1. 26 cm'lik kek kalıbını yağlayıp unlayın. yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 3 dakika çırpın.
  2. yumurtaları teker teker ekleyin. her eklemeden sonra iyice çırpın.
  3. unu üç seferde maden suyuyla dönüşümlü olarak ekleyin. her eklemeden sonra özleşene kadar çırpın.
  4. vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. tekrar çırpın. karışım ne kadar iyi özleşirse o kadar güzel pişiyor.
  5. fırını 175C'ye getirin. kalıba karışımın üçte ikisini dökün. kakaoyu serpip bir kaşığın tersiyle hamura batmasını sağlayın. kalan kek karışımını da üzerine yayın. fırında içi tamaen pişene kadar 70-80 dakika pişirin. bir saatten sonra kekin üzerine folyo kapatıp pişme işlemine öyle devam edin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:34   #35
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




haşhaşlı ve tahinli kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı tahin
  • 1 büyük kahve fincanı ılık süt
  • 1 büyük kahve fincanı ceviz
  • 3 büyük kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 avuç susam
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 büyük kahve fincanı haşhaş
hazırlanması:
  1. şekeri ve yumurtaları çırpın. dövülmüş ceviz, tahin, kabartma tozu, sıvıyağ, ılık süt, susam ve en son elenmiş un ilave edin.
  2. ortası delik kek kalıbını iyice yağlayıp çekilmemiş haşhaşla yağlayın. kek hamurunu döküp önceden ısınmış 170C fırında pişirin.
not: büyük kahve fincanı nescafe fincanı ile türk kahvesi fincanı arasında bir ölçü.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:38   #36
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




damla çikolatalı, antep fıstıklı, muzlu kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 5+1/3 yemek kaşığı margarin, oda sıcaklığında
  • 1/2 su bardağı şeker (dilerseniz arttırabilirsiniz)
  • 2 yumurta, oda sıcaklığında
  • 1+1/2 su bardağı ezilmiş olgun muz
  • 1/3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un (bir bardağı kepekli olabilir)
  • 1 paket kabartma tozu (kekun kullanırsanız bunu atlayabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı dövülmüş antep fıstığı
  • 3/4 su bardağı damla çikolata
hazırlanması:
  1. fırını 175C'ye getirin. dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın. (veya yağlı kağıt serin)
  2. şekeri ve margarini mikserin düşük hızında karıştırın. (2-3 dakika)
  3. yumurtaları teker teker ekleyin. ezilmiş muzları ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
  4. unları ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırıp yavaş yavaş karışıma ekleyin. düşük hızda özleşmesini sağlayın.
  5. antep fıstığını ve çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. malzemeyi kalıba döküp 45-55 dakika pişirin. (ben borcam bir kalıp kullandım bu yüzden içinin pişmesi daha uzun sürdü. üzeri pişince ısıyı 150C'ye getirdim, üzerine alimünyum folyo kapattım ve içi tamamen pişene kadar bekledim)
  6. piştikten sonra en az 20 dakika kalıbında bekletip tamamen soğumasını sağlayın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:39   #37
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




çikolata parçacıklı zencefilli kek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

12 kişilik

malzemeler:
  • 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı kakao (ben 50g kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 + 1/2 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket damla çikolata (ben evdeki madlen çikolataları kırıp kullandım)
  • 12 yemek kaşığı margarin/tereyağı
  • 1 + 1/4 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı kaynar su
hazırlanması:
  1. kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp buzdolabına koyun.
  2. 2,5 su bardağı unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuzu, zencefili, tarçını ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın.
  3. ayrı bir yerde çikolataları 2 yemek kaşığı una bulayın.
  4. karıştırma kabında yağı, şekeri ve vanilini 3 dakika çırpın. hızı ortaya düşürüp yumurtaları (arada karıştırarak) teker teker ekleyin. fırını 175C'ye getirin.
  5. bir kapta pekmezi ve kaynar suyu karıştırıp çırpın. unla pekmezli karışımı dönüşümlü olarak (azar azar) şekerli yağa ekleyin. hepsi özleşene kadar düşük hızda karıştırın. en son çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  6. karışımı buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün. önceden ısınmış fırında bir saat pişirin. (yarım saatten sonra kenarları yanmaya başlıyor bu yüzden kalan yarım saati üzeri folyo ile kapalı olarak tamamlayın).
  7. kek pişince 20 dakika kabında bekletin. daha sonra kabından çıkarıp tamamen soğutun. dilerseniz üzerine kakao serpin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:41   #38
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




sıcak çikolatalı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 187g bitter çikolata
  • 187g tereyağı
  • 105g un (elenmiş)
  • 60g toz şeker
  • 4 yumurtanın tümü
  • 4 yumurtanın sarısı
  • piştikten sonra yanına bir top maraş usulü vanilyalı dondurma
hazırlanması:
1. çikolatayı benmari usulü eritin,başka bir kapta da tereyağını eritin ve bu ikisini iyice karıştırıp çırpın. şekeri ekleyip iyice çırpın.
2. ayrıca çırptığınız yumurtaları çikolatalı karışıma ekleyip iyice çırpın, unu ekleyip tekrar çırpın. (kabartma tozu kullanmayın.)
3. harcı kalıplara paylaştırın, 180 derecede kabarana kadar pişirin. ( 10-25 dk kadar)
4. kekler sıcakken dondurma ile servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:42   #39
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




çaylı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1,5-2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soğutulmuş demli çay
  • 1 su bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 veya yarım paket kakao (25gr'lık)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 avuç fıstık/fındık/ceviz
  • 1,5-2 çay bardağı süt
  • hindistan cevizi
hazırlanması:
1. yumurta sarılarını ve şekeri iyice karışana kadar çırpın. çayı, kakaoyu ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
2. un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. karışımın koyuluğuna göre 1,5-2 çay bardağı süt ekleyin. fırını 175C'ye getirin.1 avuç bütün antep fıstığını ekleyin. en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda 1-2 kez karıştırın.
3. karışımı yağlı kağıt serilmiş orta boy kare borcama yayın. (zerrin dikdörtgene koymuştu sanırım ama ben daha kabarık olmasını istedim). içi tamamen pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. fırından çıkarınca üzerinin kürdanla birçok yerinden delin ve ayırdığınız 1 su bardağı çaylı karışımı üzerine gezdirin. (kenarlara akıyorsa fırça yardımıyla üzerine yayın.) soğuyunca hindistan cevizi serperek servis yapın.
16 adet

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:51   #40
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




baharatlı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • 8 yemek kaşığı margarin
  • 4 su bardağı un
  • 2 paket (4 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • bir tutam dövülmüş karanfil
  • 1,5 su bardağı kahverengi toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • krem şanti
hazırlanması:
1. 9" (24 cm)lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. unu kabartma tozlarını, tarçını, yenibaharı, tuzu, hindistan cevizini, ve karanfili bir kaba alıp karıştırın.
2. margarini geniş bir kaba alıp mikser yardımıyla şeker ile birlikte 2 dakika çırpın. yumurtaları arada çırpmaya devam ederek teker teker ekleyin. mikseri en düşük hıza getirin. yavaş yavaş karıştırarak önce unlu karışımın yarısını ekleyin. sonra sütün yarısını koyun. unun kalan yarısını ekleyin. en son kalan sütü ekleyin. fırını 175C'ye getirin.
3. karışımı kalıba yayın. kalıbı fırına koyun. ve içi tamamen pişene kadar yaklaşık bir saat pişirin. (üstü çabuk pişerse ısıyı 150C'ye getirin.) kek pişnce yağlı kağı serilmiş fırın telinde 20 dakika bekletin. keki kalıptan çıkarın ve tekrar tele alın. hafif ılıkken krem şanti ile servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vanilyalı kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:29
sevimli kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:26
Kabaklı Minik Kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 15:57
Limonlu Lokma kekler Seyra Kek Tarifleri 0 20 Ekim 2014 23:22
Kestaneli Küçük Kekler oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:53