![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | BörekLer Peynirli Çıtır Börekler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Peynirli Çıtır Börekler: Malzemeler:
| |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | bRokoLiLi pOnpOn BöreGi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Brokolili Ponpon Böreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanması:
|
| ![]() |
![]() | #3 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kolay Sarıyer Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kolay Sarıyer Böreği Malzemeler 4 adet yufka 1,5 su bardağı süt 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ 1 yumurta İç malzeme Yarım çay bardağı zeytinyağı 500gr kıyma 1 avuç kuş üzümü 1 avuç dolmalık fıstık 4 adet kuru soğan 1 çay bardağı doğranmış maydanoz 1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber Tuz Hazırlanması: Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın. Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün. Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
| ![]() |
![]() | #4 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Arnavut Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Arnavut Böreği: Hamur malzemeleri:
2. Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin. Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın. Konu konTes tarafından (01 Mart 2009 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir. |
| ![]() |
![]() | #5 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | PaTaTesLi BöReK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patatesli Börek 12 adet Malzemeler:
|
| ![]() |
![]() | #6 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Üç RenkLi böRek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Üç Renkli Börek Malzemeler
|
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
borekler, börekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Peynirli - Sucuklu Çıtır Börekler | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 20 Mart 2013 23:39 |