17 Kasım 2008, 12:59 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Amasya Çöreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3,5 su bardağı süt ½ su bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Aldığı kadar un 200gr. tereyağı Ceviz (dövülmüş) Hazırlanışı: Tereyağı ve ceviz haricindeki diğer malzemeleri yoğurarak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra 12 parçaya bölün. Altı tanesini servis tabağı büyüklüğünde açın. Açılan bu hamurların aralarına eritilmiş tereyağı ve ceviz serperek üst üste koyun. Merdaneyle biraz büyütün. Bu büyütülmüş hamurdan iki parmak eninde şeritler kesin. Her şeriti bükerek dikdörtgen tepsinin uzun tarafının boyutunda uzatın ve tepsiye böylece yerleştirin. Diğer şeritlere de aynısını yapın. Diğer altı bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp sırayla tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sürdükten sonra ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
amasya, Çöreği |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ay Çöreği | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 05 Haziran 2023 14:47 |
Tava Çöreği | Halsey | Hamur İşleri | 0 | 09 Haziran 2020 15:37 |
Kahvaltı Çöreği | PySSyCaT | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2017 16:08 |
Burmalı Amasya Çöreği | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:12 |
Amasya çöreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:44 |