15 Kasım 2008, 22:26 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ton Balıklı Mısırlı Börek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 yufka (yapacağınız tepsinin büyüklüğüne göre yufka sayısı arttırılabilir. Ben küçük bir tepsi kullandım) 1 yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 avuç ufalanmış peyaz peynir 4 yemek kaşığı konserve mısır 1 büyük kutu ton balığı 1/2 demet maydanoz tuz, karabiber, sarımsak tozu (yoksa 1 diş sarımsak) susam Hazırlanışı: 1- Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz. biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz. Dediğim gibi ben küçük tepsi kullandım. Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz. ıslatıyoruz. Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz. 2- Diğer tarafta mısır, ton balığı, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz. Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp çıkarıp malzemenin üstünü örtüyoruz. En üste parçalanmamış yufkayı koyup en üste yine sıvı malzemeyi sürüp susam döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüyoruz. Üstü kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
balıklı, börek, mısırlı, ton |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balıklı Göl | Sarya | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 08 Ocak 2021 06:01 |
Oktay Usta Pratik Ton Balıklı Börek | Seyra | Hamur İşleri | 0 | 19 Ekim 2014 18:56 |
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:36 |
Balıklı - Mısırlı Börek | yoSun | Hamur İşleri | 0 | 04 Kasım 2010 15:43 |
Ton Balıklı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 06:58 |