15 Kasım 2008, 22:01 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Paskalya Çöreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; Mayalı hamur için : 4.5 Su bardağı un 1 Su bardağı ılık süt 1 Kahve fincanı tozşeker 1 Adet yumurta 1 Kahve fincanı margarin 3 Tatlı kaşığı toz maya 1 Çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için : 1 adet yumurta sarısı Arzuya göre üzerine susam veya çörekotu da serpebilirsiniz. Hamurun dinlendirilme süresi : 25 dakika Hazırlanışı; Bir kapta mayalı hamur malzemelerini karıştırıp hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin. Hamuru 5 parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayıp geniş bir rulo yapın. Dilediğiniz biçimde örgü şekilleri verip yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre üzerine çörekotu da serpebilirsiniz. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
Çöreği, paskalya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ay Çöreği | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 05 Haziran 2023 14:47 |
Paskalya Çöreği | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Nisan 2012 13:46 |
Eskişehir çöreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:50 |
çeç çöreği (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:35 |
Amasya çöreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:44 |