11 Kasım 2008, 21:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pirinçli Börek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 Kg Un 1 Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Çay Bardağı Yoğurt 1 Adet Yumurta 1/2 Kahve Fincanı Sirke 1 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri 1 Tatlı Kaşığı Karbonat Tuz , Su İçi İçin: 250 Gr Orta Yağlı Kıyma 2 Adet Soğan 2 Çorba Kaşığı Aspir 2 Su Bardağı Pirinç 3 Su Bardağı Su Tuz , Karabiber Yemeğin Tarifi Geniş bir kapta unu.zeytinyağı ve yoğurdu,1 adet yumurtayı,yarım kahve fincanı sirkeyi,1 tatlı kaşığı pudra şekerini,1 tatlı kaşığı karbonatı,tuzu ve yeterince suyu karıştırın.Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gr kıymayı alın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak ,yarı yarıya kavurun.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Küçük küçük kestiğiniz soğanı ekleyin.Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri(aktarlarda bulunur) ilave edin.1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin.Suyunu çekene dek pişirin. Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın.Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.Bu yuvarlağın yarısına,hazırladığımız içten bir miktar serpin.Diğer yarısını üzerine kapatın.Kenarlarını,çatal ile bastırarak ,şekil verin.Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapın.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
börek, pirincli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pirinçli börek (zonguldak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:53 |
Pirinçli börek (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:53 |
Pirinçli Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 02:31 |