11 Kasım 2008, 20:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Evişi Lahmacun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 Su Bardağı Un 2 Çay Kaşığı Tuz 3 gr Kuru Maya 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 1/4 Su Bardağı Ilık Su 150 gr Yoğurt 450 gr Domates 1 Orta Boy Soğan 250 gr Kıyma 1 Demet Maydanoz 5 Diş sarmısak 5 Adet Sivribiber Karabiber, Tuz Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8?e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
evişi, lahmacun |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lahmacun mu? Pizza mı ? | Ayışığı | EylulFM Paylaşım | 7 | 25 Haziran 2023 02:33 |
lahmacun | Beatrice | IF Sözlük | 10 | 22 Haziran 2022 17:19 |
Dukan Lahmacun | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:43 |
Lahmacun (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:52 |
Lahmacun (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:08 |