11 Kasım 2008, 20:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Bohça Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Su 2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Paket Kabartma Tozu 250 gr. Erimiş Margarin Tuz İç Malzemesi 350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 3 Soğan Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Çukur bir kaba unu boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Hamurları erimiş margarinle yağlayın. Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin. Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin. Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin. Çok az su ekleyip pişirin. Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin. İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
bohca, böreği, etli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bohça | Sarya | Sözlük | 0 | 05 Ocak 2024 19:45 |
Hindi Etli Talaş Böreği,Ispanak Püresi ile | Sarya | Et Yemekleri | 1 | 24 Şubat 2023 15:16 |
Etli lokma böreği | Zen | Hamur İşleri | 0 | 21 Haziran 2013 12:03 |
Bohça Böreği | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:51 |