11 Kasım 2008, 20:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dızmana Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 Adet Ekmek Hamuru 200 gr. Kıyma 1 Adet Soğan 1 Su Bardağı Yoğurt 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Yumurta 4 Adet Patates 1 Demet Maydanoz Tuz, Karabiber Üzerine : Haşhaş Yemeğin Tarifi Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim. Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr. kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım. Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım. Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim. Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim. Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
böreği, dızmana |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dızmana Börek Tarifi | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 23 Ocak 2024 03:30 |
Dızmana Börek Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 05 Haziran 2023 15:02 |
Dızmana böreği nasıl yapılır? | Feronia | Hamur İşleri | 0 | 01 Ekim 2018 04:16 |
Dızmana | Liaaa | Hamur İşleri | 2 | 01 Şubat 2012 17:21 |
Çin Böreği | Afrodit | Hamur İşleri | 0 | 26 Ekim 2010 13:09 |