11 Kasım 2008, 20:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Boşnak Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 Kg Un 1 Fincan Sıvı Yağ 1 Yumurtanın Sarısı Yeterince Su Tuz İçi İçin 200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek 1 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Tuz Yemeğin Tarifi Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.) Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
boşnak, böreği |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Boşnak Adetleri | PySSyCaT | Örf ve Adetler | 0 | 06 Eylül 2016 00:27 |
Boşnak Alfabesi | PySSyCaT | Yabancı Diller | 0 | 09 Kasım 2014 17:50 |
Boşnak Böreği Tarifi (Resimli) | Violent | Hamur İşleri | 1 | 05 Kasım 2014 21:31 |
Boşnak Mantısı | Violent | Yöresel Yemekler | 5 | 11 Haziran 2012 19:09 |
700 Boşnak'ı katletmeye 6 yıl hapis | pyracantha | Haber Arşivi | 3 | 25 Kasım 2010 22:15 |