11 Kasım 2008, 20:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bezelyeli Etli Börek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette) 250 gr Kuzu Eti 2 Adet Orta Boy Soğan 2 Adet Orta Boy Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurtanın Sarısı 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yemeğin Tarifi Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım. Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
bezelyeli, börek, etli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balkanlar'da "Börek etli mi etsiz mi olur?" tartışması devam ediyor | CORDON BLEU | Yaşam ve Detay | 0 | 22 Ekim 2022 17:26 |
Etli Mantarlı Börek | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:49 |
Tavuk Etli ve Patatesli Börek | Zen | Hamur İşleri | 0 | 01 Şubat 2013 15:32 |