20 Kasım 2023, 20:33 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamur İşlerinde Püf Noktalar Seçtiğiniz unun cinsi çok önemlidir. Beyaz unu değil, tam buğday ununu tercih edin. Esmer un ve kepekli un da kullanabilirsiniz. Alışkanlıklarınıza göre mısır unu, çavdar unu, yulaf unu gibi alternatifler de seçebilirsiniz. Hamur işlerinin içindeki un kadar yağın da önemi var. Genelde bitkisel doymamış yağları az miktarda kullanın. En iyileri zeytinyağı, fındık yağı, bazen de soya, mısırözü yağı olarak bilinir. Unlu mamullerin içinde harç veya beraberinde katık olarak genelde et, kıyma, yağlı peynir ya da tavuk konulur. Hamur işi yaparken daha çok yağsız peynirler, ıspanak, pazı, mercimek, soya kıyması gibi iç harcı olanları tüketirseniz daha hafif olur. Tok karnına ve fazla hamur işi yemeyin. Çok yağlı oldukları için hamur işlerini çok fazla kızartma olarak tüketmeyin. Haftada en fazla 2 kez hamur işi yiyin. Sadece ne yediğiniz değil, ne miktarda yediğiniz de önemlidir.Hamur işlerini az miktarda yemeye özen gösterin.
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
En Sevdiğiniz Hamur İşi ? (: | Sır | IF Soruyor | 36 | 17 Kasım 2022 13:52 |
Rulo Hamur | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:27 |
Ahşap İşlerinde Kullanılan Oyma Teknikleri | ELa__ | Hobiler | 0 | 19 Mayıs 2012 15:14 |
Ağrı - Hamur | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 18 Ağustos 2011 02:06 |
Hamur dolması (ısparta) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:49 |