IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2015, 13:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meclisle Ankara valiliği arasında ilginç yazışma




Türkiye'de bar, pavyon, gazino ve içkili lokantaların şehir dışına taşınması konusunda tartışma sıcaklığını korurken; Ankara'da TBMM, Ankara Valiliği ve Emniyet arasında çarpıcı bir yazışma yaşandı.


Önder YILMAZ - Ankara
TBMM'ye başvuran S.E. adlı vatandaş "güvenlik ve asayiş sorunu yaratıyorlar" diyerek içkili lokantaların şehir dışına taşınmasını istedi. TBMM, bu talebi Valiliğe iletti. Kaymakamlık, Emniyet ve belediye ile temasa geçen Ankara Valiliği ise "taşıma içkili yerlerin tecridi olur, kazanılmış haklara aykırı, ekonomik ve sosyal olarak olumsuz sonuçlar doğurur" şeklinde yanıt verdi. TBMM ise S.E.'ye "Yapacak birşey yok" dedi.




Edinilen bilgilere göre, Ankara Çankaya'da yaşaman S.E. adlı vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak şehir merkezindeki içkili yerlerden şikayetçi oldu. Gazino, bar ve pavyon türü yerlerin güvenlik ve asayiş zaafiyetine yol açtığını dile getiren S.E. mevcut yerlerin şehir dışına taşınmasını talep etti. Dilekçe Komisyonu, sözkonusu başvuruyu işleme alarak konuyu Ankara Valiliği'ne iletti. Ankara Valiliği ise detaylı bilgi edinmek amacıyla Çankaya Kaymakamlığı, belediyesi ve emniyet birimleriyle yazışmalar gerçekleştirdi.
Edindiği bilgiler ışığında TBMM'ye yanıt veren Ankara Valiliği, içkili yerler konusunda kamuoyundaki tartışmayı alevlendirecek tespitler yaptı. Valilik, "içkili yer bölgesi tespiti yönetmelik hükümleri doğrultusunda Belediye Meclisi tarafından yapılmaktadır" ifadelerine yer verdiği yazısında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler "Genel Müdürlüğü'nün içkili yerlere ilişkin 14.10.2005 tarihli genelgesine vurgu yaptı. Valilik, içkili işyerlerinin özellikle konut ve yerleşim alanları ile gürültüye duyarlı kurumların bulunduğu yerlerde açılmaması, bunların şehir dışında veya yakınında konutlardan ayrılmış özel olarak faaliyet gösteren işletmelere tehsis edilmiş yerlerde toplanması ile ilgili sözkonusu genelgenin Danıştay tarafından iptal edildiğine dikkat çekerken, diğer mevzuat hükümlerine de vurgu yaptı. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden bar, pavyon, içkili lokanta ve benzeri işletmelerin ruhsatlandırılırken yürürlükteki tüm mevzuatlar doğrultusunda işlem yapıldığını dile getiren valilik, Çankaya bölgesinde 895 adet ruhsat verildiğini kaydetti. Valilik, yazısında şu çarpıcı tespite de yer verdi:
İÇKİLİ YERLERİN TECRİDİ OLUR
"Çankaya Belediye Başkanlığı sınırları içerisinde bulunan içkili eğlence yerlerinin kentin dışına çıkarılarak belirli bir bölgede toplanması içkili eğlence yerlerinin tecridi anlamına gelecektir. Daha önceden içkili bölge ilan edilen yerlerin iptali ya da haklarının sınırlandırılması kazanılmış yasal haklara aykırı olacaktır. Ekonomik ve Sosyal olarak da ciddi olumsuz sonuçlar doğuracaktır."
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün 16 Ocak 2015 tarihli yazasında ise 2014 yılı içerisinde Ankara genelinde gazino ve pavyonlarda 298 adlı ve 993 idari olay meydana geldiği belirtildi. Emniyet sözkonusu 298 adli olayda; 139 kasten yaralama, 15 silah kanununa muhalefet, 5 genel güvenliğin tasten tehlikeye sokulması, 35 tehdit ve hakaret, 37 açıktan hırsızlık, 2 güveni kötüye kullanma, 4 görevli memura mukavemet, 3 görevi yaptırmama için direnme, 2 görevi kötüye kullanma, 12 yağma, 3 sahte para ve kimlik, 2 karşılıksız yaralanma, 2 uyuştucu, 1 izrar, 2 dolandırıcılık, 1 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve 33 mala zarar verme yaşandığını kaydetti.
993 İDARİ OLAY
TBMM'ye ulaşan 2014 yılı pavyon ve gazinolarda meydana gelen 993 idari olay ise; "188 silah kanununa muhalefet, 9 ruhsatsız işletme, 263 kapatma saatine aykırılık, 305 sigortasız işçi çalıştırma, 22 amaç dışı faaliyet, 26 küçük yaşta müşteri kabülü ve sigara satışı, 76 ruhsatsız canlı müzik, 11 gürültü, 3 küçük yaşta işçi çalıştırma, 70 kons, 20 Kaçak Alkol ve tütün satışı" şeklinde sıralandı.
Çankaya Belediyesi'nin gönderdiği istatistiklere göre de Çankaya'daki bar ve gazinolarda "14 kasten yaralama, 6 silah kullanma yasasına muhalefet, 3 güvenlin kasten tehlikeye sokulması, 1 hakaret, 8 açıktan hırsızlık, 2 güveni kötüye kullanma, 1 görevli memura hakaret, 4 yağma ve 2 tehdit" olayı yaşandı.
TBMM: YAPACAK BİRŞEY YOK
TBMM Dilekçe Komisyonu ise kurumlardan aldığı "iş ve işlemler mevzuata göre yürütülmüştür" bilgisi doğrultusunda, S.E'ye "başka bir işlem yapılamayacağına karar verildi" yanıtını verdi.


milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
 

Etiketler
ankara, arasında, ilginc, meclisle, valiliği, yazışma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Valiliği'nden iddialara cevap Bozkurt- Haber Arşivi 0 18 Aralık 2013 20:41
Kaymakam ile yaralı arasında ilginç diyalog Sevda Haber Arşivi 0 01 Ocak 2013 07:23
BDP'li vekil ile polis arasında ilginç diyalog PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 21:37
Ankara Valiliği: "Tütün Denetimlerinde Toplam 3 Milyon 682 Bin 373 TL Para Cezası Uyg aLya Haber Arşivi 0 20 Aralık 2011 11:16
Ankara ve İzmir arasında su savaşları Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2008 16:17