IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Fuat Avni" Hesaplarına Erişim Engellendi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/673598-fuat-avniquot-hesaplarina-erisim-engellendi.html)

Desmont 20 Ocak 2015 23:17

Fuat Avni" Hesaplarına Erişim Engellendi
 
Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesinin kararının erişim sağlayıcılarına ulaşmasının ardından, "Fuat Avni" adlı Twitter ve Facebook hesaplarına erişim engellendi.


Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'daki "Fuat Avni" hesaplarına erişim engellendi.

Gölbaşı cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Gölbaşı sulh ceza Mahkemesi, kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla, Ankara merkezli 4 ildeki "paralel yapı" operasyonuna ilişkin soruşturmanın gizliliğinin, sosyal medya aracılığıyla ihlal edildiği gerekçesiyle, "Fuat Avni" adlı Twitter ve Facebook hesaplara erişimin engellenmesine karar verdi.

Mahkeme, söz konusu kararı, gereğinin yerine getirilmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderdi. Mahkeme kararının erişim sağlayıcılarına ulaşmasının ardından Facebook ve Twitter'daki "Fuat Avni" adlı hesaplara erişim engellendi.

Gölbaşı sulh ceza Mahkemesi, Twitter ve Facebook'taki ilgili sayfalara erişimin engellenmesine, bunun yerine getirilmemesi halindeyse sitelere erişimin engellenmesine yönelik karar vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu devlet büyüklerine ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatılan soruşturmanın gizliliğini, sosyal medya aracılığıyla ihlal ettikleri gerekçesiyle "Fuat Avni" adlı hesaptan paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştı. -


haberlercom


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk