IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2014, 18:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fast-food devi Burger King'de iflas şoku




Burger King’in Almanya'da hijyen sorunu ve çalışanların çalışma şartlarının iyi olmadığı için bayilik anlaşmasını iptal edip kapattırdığı 89 bayinin bağlı bulunduğu Yi-Ko holding iflas etti.

Burger King'in hijyen ve çalışma şartnamesine uymayan 89 bayinin anlaşmasını iptal ettiğini açıklamasının ardından Burger King'le yapılan görüşmeler netice vermeyince Yi-Ko iflas etti. İflasla birlikte aralarında çok sayıda Türk vatandaşının çalıştığı Fast-food zincirinde çalışan 3 binden fazla kişi issiz kaldı. Çalışanların özlük hakları ise mahkemenin sonuçlanmasına kaldı.

Kapatılan 89 bayinin yüzde elli sahibi olan ve aynı zamanda Rusya'daki Burger King'in ana bayisi olan Rus işadamı Alexander Kolobov ve Türk ortağı Ergün Yıldız bayilerin açık kalması çalışanların işsiz kalmaması için yaptıkları girişimlerden netice alamadıkları için iflas yoluna gitmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Restoranlar Gıda Birliği Sendikası (NGG) sözcüsü Guido Zeitler, Yi-Ko Holding çalışanlarının çok zor şartlarda istihdam edildiklerini belirterek, "Daha fazla para kazanalım düşüncesiyle az insanla çok is yapılmak istendi. Bundan dolayı da temizlik ve sağlık kuralları hiçe sayıldı. Bundan dolayıda hijyen skandalı medyaya yansıdı. Skandaldan sonra Burger King imaj kaybı yaşadı. İkaz etmesine rağmen iyileştirilmeye gidilmedi. Sonuç olarak da 89 bayinin sözleşmesi iptal edildi.Üç binin üzerinde çalışan issiz kaldı. Tek suçlu Yi-Ko holdingdir. Biz sendika olarak işsiz kalan çalışanların haklarını aramaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.
HİJYEN SKANDALI

Dev restoran zinciri Burger King'in Almanya'da 89 şubesini kapatması, aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu yaklaşık üç bin kişiyi işsiz bıraktı.Araştırmacı gazeteci Günter Wallraff ve ekibinin yaptığı gizli çekimler sonucunda, Yi-Ko Holding'e ait kapatılacağı açıklanan şubelerde hijyen kurallarına uyulmadığı, çalışanların ağır şartlarda işlerini yaptıkları ortaya çıkmıştı. Almanya genelinde başka işletmeci ya da şirketlerin sahip olduğu restoranlar ise faaliyetlerine devam edecek. Burger King Avrupa'nın, Almanya genelinde toplam 700 restoranı bulunuyordu.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
 

Etiketler
burger, devi, fastfood, iflas, kingde, Şoku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fast Food Severlere Fast Foof Diyeti Tufan Sağlık Köşesi 0 07 Ağustos 2014 07:46
Burger King'den sonra MTV'de Hacklendi! Zen İnternet Dünyasından Haberler 0 22 Şubat 2013 16:00
Burger King,3.2 Milyor Dolar'a 3G Capital'e SATILDI! Sametold Haber Arşivi 0 03 Eylül 2010 18:54
İngiliz turizm devi iflas etti Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:37
Alman perakende devi iflas etti Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 16:40