IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2014, 12:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sürecin devamı için kayıtsız şartsız asayiş




Hükümetin HDP heyetine verdiği çözüm süreci planına göre, sürecin sağlıklı ilerlemesi için kamu düzenini bozan eylemler kayıtsız şartsız sonlandırılacak. Çekilme, şubata kadar tamamlanacak

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hükümet tarihi çözüm sürecindeki kararlılığını korurken, HDP heyetinin geçen hafta Kandil'e yaptığı ziyarete, 6 ayaklı takvim ve Ankara'nın tartışmasız "asayiş" uyarısı ile gittiği öğrenildi. Hükümetin HDP heyetine verdiği plana göre, sürecin sağlıklı ilerlemesi için kamu düzenini bozan eylemler, asayiş olayları kayıtsız şartsız sonlandırılacak. İzleme ve koordinasyon kurulları hayata geçirilecek. Hükümet, İzleme Kurulu için isim belirliyor. En kritik aşamayı şubat ayında gerçekleşmesi beklenen geri çekilme oluşturuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar'la toplantısı, HDP'nin Kandil ve İmralı ziyaretinin ardından çözüm süreci gündemi bu hafta da hareketli geçecek. HDP heyeti, sekretarya ve İzleme Kurulu çalışmaları başta olmak üzere sürece yönelik yeni adımları değerlendirmek üzere ilgili bakanlarla bir araya gelecek. Hükümet, sürecin sağlıklı ilerlemesi için karakollara taciz atışı, şantiye baskını, okul yakma gibi eylemlere son verilmesi konusunda son bir uyarıda bulunacak. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yol haritasının indeksinin kendileriyle paylaşıldığını ve bunu Kandil'le paylaştıklarını açıkladı. KCK yöneticilerine götürülen indeks sürece ilişkin olarak kritik 6 önemli başlığı içeriyor.

SİLAHSIZ ORTAMDA MÜZAKERE:
İmralı'yagenişletilmiş heyetin gitmesinin ardından silahsız ortamda müzakere için Türkiye sınırları içinde silahlı unsurlar kalmayacak. Bu unsurların hızlı biçimde sınır dışına çıkması için gereken düzenlemeler yapılacak. PKK, baraj yapımı, kalekol inşaatlarını durdurma gibi eylemler nedeniyle durdurduğu çekilmeyi şubat ayına kadar tamamlayacak.

TÜRKİYE'YE SİLAH YÖNELMEYECEK:
PKK, Türkiye'ye karşı silah kullanmayacağını resmi olarak açıklayacak. Namlunun ucu hiçbir şekilde Türkiye'ye yönelmeyecek.

DÖNÜŞ KAPISI AÇILACAK:
Ankara, geri dönüşler için hukuksal çerçeve belirlenecek.

AF, PİŞMANLIK YOK:
Eve dönüşler geniş bir çerçeveye oturtulacak. Etkin pişmanlık dışında yeni düzenleme yapılacak.

SOSYAL UYUM:
Dönenlerintopluma kazandırılması için maddi, manevi bütün tedbirler alınacak.

SİYASİ ZEMİN:
Örgütüyelerinin tamamı değil silahlı eyleme katılmayan bazı isimlere siyaset olanağı sağlanacak. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Kobani eylemleri konusunda partisinin de özeleştiri yaptığını belirtirken, sürecin sağlıklı ilerlemesi için karşılıklı güvene ihtiyaç olduğunu söyledi. Buldan, "Süreci iyi yönetebilirsek çok sancılı olmayacağını düşünüyorum. Birbirimize güvenmemiz önemli. Samimiyet, güven, kararlılık varsa daha kolay yönetilir" diye konuştu.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
 

Etiketler
asayiş, devamı, icin, kayıtsız, sürecin, Şartsız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ege’menlik kayıtsız şartsız... N999 Haber Arşivi 0 31 Mart 2012 16:27
Herkesle Link Deqişimi Kayıtsız Şartsız eGe_35 Link değişimi 5 16 Haziran 2010 23:40