IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2014, 14:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YSK’dan 2015 seçimlerinden yeni düzenleme




Yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için 800 milyon lira yatırım ile yeni bir düzenlemeye gidilmişti. YSK’nın randevu sistemindeki ısrarı nedeniyle 3 milyon oy çöpe gitmişti. YSK 2015 seçimlerinde bu ısrarından vaz geçti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 7 Haziran 2015'te yapılması gereken milletvekili genelseçiminin erkene alınabileceği ihtimali çerçevesinde alarma geçerek çalışmalarını başlattı ve ilk kararını verdi. Verilen kararda 2 önemli mevzu ön plana çıktı.
1- RANDEVU SİSTEMİ TARTIŞILACAK


YSK ilk kez 10 Ağustos'ta halkoyuyla yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde denenen ve başarılı olmayan yurtdışı seçmenlerin randevu sistemiyle yurtdışında kiralanan yerlerde oy kullanması sistemini 2015'teki genel seçimde kaldırmayı masaya yatırdı. Dünkü toplantıda, YSK Ak Parti Temsilcisi Şeref Malkoç ve CHP Temsilcisi Yakupoğlu, yaşanan aksaklıkları dile getirerek, yurtdışında seçmenlerin randevuyla oy kullanmaları sisteminin kaldırılmasını önerdi. YSK da önümüzdeki genel seçimde yurtdışı seçmenlerin bulundukları ülkelerdeki Türk konsolosluklarında randevusuz oy vermelerinin tartışılmasını ve bu konuda çalışma yapılmasını benimsedi. YSK, önümüzdeki perşembe günü Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek ve bu konuyla yurtdışı seçimin güvenliği konusu görüşülecek.
2- BİR SANDIKTA 380 SEÇMEN


YSK dün seçime ilişkin ilk kararını da verdi. Önümüzdeki genel seçimde bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısını da 360+20 olarak belirlendi.
Bu sayı, 2011 genel seçimlerinde 300, 30 Mart'taki son yerel seçimde 300+20 ve 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde ise 400 olarak belirlenmişti. YSK, tek bir oy pusulası kullanılan Köşk seçiminde sandık tasarrufu yapmış ve bir sandıkta oy verecek seçmen sayısını 400 olarak belirlemişti.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
 

Etiketler
2015, düzenleme, seçimlerinden, yeni, ysk’dan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PES 2015 için yeni fragman geldi! Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 19 Eylül 2014 01:46
Yeni Ehliyetler 1 Ocak 2015'te Verilmeye Başlanacak SucLu Haber Arşivi 0 14 Aralık 2013 16:58
Yeni Star Wars 2015'te Zen Sinema Dünyası 0 19 Nisan 2013 14:37
Eğitimde Yeni Düzenleme iLda Haber Arşivi 0 21 Ocak 2011 15:15
YHT seferlerinde yeni düzenleme MoSFeT Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2010 11:29