IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2013, 23:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'de idam mahkumu çok, öldürecek ilaç yok




ABD'de zehirli iğneyle infaz edilen idamlarda yeni ilaçların kullanılmaya başlanması, tartışmaları da beraberinde getirdi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de halihazırda 32 eyalette ölüm cezası uygulanıyor. Ölüm cezası, genellikle zehirli iğne ile infaz ediliyor.
İnfazlarda 2010 yılından bu yana barbiturat pentobarbital karışımı kullanılıyordu. Ancak pentobarbital üreten ilaç şirketlerinin infazlarda kullanılmak üzere eyalet cezaevlerine ilaç satışını yasaklama kararı almasının ardından yetkililer, zehirli iğne yönteminde kullanılacak yeni ilaç arayışına girdi.
Teksas ve Florida'da son 10 gün içinde idam edilen iki mahkum, farklı ilaçlar kullanılarak infaz edildi.
Teksas'ta 1998'de önce babasını vuran, daha sonra annesini boğup öldüren ve birlikte yaşadıkları evi ateşe veren Michael Yowell, pentobarbitalin farklı bir karışımı kullanılarak idam edilirken, Florida Eyalet Cezaevi yetkilileri, 1986'da genç bir kadını katleden William Happ'i midazolam hidroklorür ile infaz etti.


HUSUSİ ANLAŞMA




Teksas eyaleti yetkilileri, sadece infazlarda kullanılacak bir ilacın üretimi için Houston'daki bir ilaç firması ile anlaşma yaptı. Anlaşma çerçevesinde Woodlands Eczacılık'tan şimdiyle kadar sekiz şişe pentobarbitalin sağlandı. Eyalette Kasım 2013 ve Şubat 2014 arasında infaz edilmesi beklenen beş mahkum bulunuyor.
Yowell, yeni ilacın mahkumun anayasaya aykırı biçimde acı çekmesine neden olabileceği gerekçesiyle Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuş, davasının reddedilmesinin ardından geçen hafta idam edilmişti.
Florida'da bugün idam edilen Happ için ise daha önce infazlarda kullanılmayan midazolam hidroklorür kullanıldı.
Happ'in barbiturat pentobarbital kullanılarak idam edilen mahkumlara oranla daha uzun süre bilinçli kaldığı, bilincini yitirdikten sonra ise bedenin daha uzun süre kasılmaya devam ettiği öğrenildi.

BÜYÜK TEPKİ




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki Ölüm Cezası Bilgi Merkezi'nin Müdürü Richard Dieter, infazı "yaşayan insanlar üzerinde yapılan deneylere" benzeterek uygulamaya karşı çıktı.
Dieter, "İnfaz sırasında mahkuma üç ilaç enjekte ediliyor. Mahkumun bilincini yitirmesi için verilen ilk ilaç, son derece önemli. Eğer mahkum, bilincini kısmen yitirmişse diğer iki ilacın enjekte edilmesiyle dayanılması güç acı çekmiş olabilir. İkinci ilaç bedenini felce uğrattığı için mahkum, çektiği acıyı gösterecek hiçbir tepki gösteremez" dedi.
Starke'deki Florida Eyalet Cezaevi'nde idam edilen Happ'e ölümcül karışımın ilk bileşeni olan midazolam'ın saat 06.02'de enjekte edildiği, gözlerini açıp kapamaya ve uzun süre kasılmaya devam eden Happ'in ancak 14 dakika sonra saat 6.16'da öldüğü belirlendi.
Daha önce infazlarda kullanılmayan ve mahkumların acı içinde ölümüne yol açtığı düşünülen ilaçların kullanımı, insan hakları örgütlerini harekete geçirdi.
İnsan hakları savunucuları, cezaevi yetkililerinin farklı ilaçları mahkumlar üzerinde denemesinin insanlık dışı olduğunu belirtiyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
 

Etiketler
abdde, cok, idam, ilac, mahkumu, yok, öldürecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nokia onu da öldürecek mi? Luthien Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Eylül 2013 11:26
You Tube onu öldürecek! Zen Ağ, Network ve Networking 0 12 Mayıs 2013 17:38
İsrail esir almadan öldürecek Feronia Haber Arşivi 0 15 Ekim 2011 08:43
Paket Euro'yu öldürecek Lady Haber Arşivi 0 13 Mayıs 2010 17:43