IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Görmez'den Çinlilere Önemli Mesaj (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/548098-gormezden-cinlilere-onemli-mesaj.html)

Rhytia 14 Eylül 2013 07:16

Görmez'den Çinlilere Önemli Mesaj
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çin'de Yinçuan Merkez Camisi'nde Müslümanlara verdiği mesajda, "Komşularınız ve ülkenizdeki diğer insanlarla iyi geçinin" dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çin temasları kapsamında Türk İslam Sanat Eserleri Sergisi'nin açılışını yapmak üzere geldiği Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nin başkenti Yinçuan'daki Merkez Camisi'nde, cuma namazı öncesi cemaate hitap etti.

HAFIZLARIN KURAN ZİYAFETİNE KATILDI

Görmez, cuma namazı öncesi Çinli müslümanlarla kucaklaştı ve Türkiye'den gelen hafızların Kur'an-Kerim tilavetine katıldı. Sonrasında cemaate hitap eden Diyanet İşleri Başkanı, burada Çinli Müslümanlara önemli mesajlar verdi.

Görmez, Çin'deki müslümanların inançlarını, imanlarını, ibadetlerini 13 asırdan bu yana şeref ve onurla sürdürdüğünü vurgulayarak, "Dini inancı, dili, ırkı ne olursa olsun bütün komşularınızla iyi geçinin" ifadelerini kullandı.

"Yüzyıllar önce Avrupa’da büyük medeniyetler inşa eden, Batı medeniyetini inşa eden Müslümanlar kendi topraklarından atılırken sizler Çin’de varlığınızı sürdürdünüz" diyen Görmez, Endülüs, Kurtuba, Gıranata ve El-Hamra gibi yerlerden hiçbir eser kalmamasına rağmen Ningşia’da, Yinchuan’da Çin’in her tarafında Müslümanlığın, İslam’ın barış ve rahmet mesajını Çinli müslümanların yüreklerinde, evlerinde ve topraklarında sürdürmeye devam ettiğini dile getirdi.

İSLAM'IN RAHMETİNİ DAVRANIŞLARINIZDA GÖRSÜNLER

Görmez, cuma namazı öncesi yaptığı vaazda komşuları ve ülkelerindeki diğer insanlara iyi geçinmeleri çağrısında bulunarak, "Onların haklarına ve hukukuna riayet edin. İslam’ın bütün güzelliklerini onlar sizin davranışlarınızda görsünler. İslam’ın barışını, rahmetini, sevgisini, muhabbetini sizin sözlerinizle ve davranışlarınızda görsünler" dedi.

Kur'an-ı Kerim'de insanın yeryüzündeki varlık sebebininin "yeryüzünü imar etmek" olarak tanımlandığını belirten Görmez, sözlerini şöyle tamamladı;

YERYÜZÜNÜ İMAR ETMEKLE MÜKELLEFİZ

"Allah sizi yerden yarattı ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi. Hepimiz aynı zamanda ülkelerimizi yeryüzünü imar etmekle mükellefiz. Ancak şunu unutmayalım ki kalbini imar edemeyen insanlar toprağı, yeryüzünü de imar edemezler. Kalbimizi imar etmemiz için imanımızdan, inancımızdan ibadetlerimizden asla vazgeçmemiz lazım."

Cuma namazı öncesi Çin İslam Cemiyeti Başkanı Hilauddin Çın Guangyüen de kürsüye çıkarak Görmez'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iki ülke Müslümanlarının ilişkilerinin daha da güçlenmesi temennisinde bulundu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk