IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2012, 08:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Memurları Çatıdan Atarak Öldürdüler




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin çektiği katliam görüntüleri izleyenleri dehşete düşürdü.

Suriye'de savaş giderek şiddetini arttırıyor. Esad'a bağlı birlikler Özgür Suriye Ordusu'na yönelik saldırılarında hedef gözetmezken, muhalifler cephesinde de durum aynı şiddetle devam ediyor.

Halep'te çekilen bu görüntüde muhalifler ele geçirdikleri posta binasından memurları ve güvenlik görevlilerini çatıdan atarak öldürüyor.

Halep'e bağlı El Bab kasabasından gelen bu görüntülerin 10 Ağustos'ta kaydedildiği belirtiliyor.

Görüntülerde kasabadaki posta ofisini ele geçiren silahlı muhalifler, görevli memurları ve güvenlik görevlilerini binadan aşağı atarak katlediyorlar.

Binanın önüne toplanan kalabalıktan bazıları da "Allah aşkına durun" diyerek muhaliflere tepki gösterse de katliam durmuyor. Olayda 6 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Çatışmaların tüm şiddetiyle sürdüğü ülkede, muhalifler sivil hizmetleri de durdurmaya çalışıyor. Bu nedenle görevi başında kalmakta ısarar eden memurlar, rejim destekçisi olarak nitelendirilip infaz ediliyorlar. Muhalifler çoğu zaman öldürdükleri kişilerin rejim yanlısı milis gücü Şebbiha üyeleri olduklarını iddia ediyorlar ancak bu iddialar bağımsız kaynaklarca doğrulanmıyor.

İnsan hakları örgütleri ise, bu kişilerin "Şebbiha" olması durumunda bile esir alındıktan sonra infaz edilmelerinin suç olduğu görüşündeler...

Suriyeli silahlı muhalifler daha önce de Halep'te Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Berri aşiretinin ileri gelenlerini infaz etmiş ve görüntüleri ----- paylaşım sitelerine yüklemişlerdi.

İnsan hakları uzmanları bu tip infazları "savaş suçu" olarak değerlendiriyor. Ancak Suriyeli muhaliflerin bu tip katliamları bugüne kadar Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınmış değil.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
 

Etiketler
Öldürdüler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O memurları Bakan ödüllendirdi Desmont Haber Arşivi 0 06 Aralık 2014 17:48
Memurları Rahatlatacak Haber Geldi! Zen Haber Arşivi 0 14 Haziran 2013 22:21
Kadın Memurları Sevindirecek Haber Sevda Haber Arşivi 0 10 Ocak 2013 13:01
Memurları sevindirecek haber Feronia Haber Arşivi 0 03 Kasım 2009 12:50