IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Askeri okullar İmam Hatiplilere açılsın talebi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/476934-askeri-okullar-imam-hatiplilere-acilsin-talebi.html)

PassioN 26 Nisan 2012 20:02

Askeri okullar İmam Hatiplilere açılsın talebi
 
Eğitim sendikası, polis okullarında olduğu gibi askeri okulların da imam hatiplilere açılmasını talep etti..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, imam hatip Lisesi mezunlarının askeri okullara başvuramadığını belirterek, polis okullarında olduğu gibi askeri okulların da imam hatiplilere açılmasını istedi.
HAVA HARP OKULU SINAVLARINA BAŞVURAMADIM

Avcı yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İmam hatip okulları, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacaktır" demesine karşın, İmam Hatiplilerin Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları'na müracaat edemediklerini belirtti. Bir dönem dahi imam hatip Lisesine devam edenlerin askeri okullara başvuruda bulunamadığını ifade eden Avcı, kendisinin de imam hatip Lisesi mezunu olduğu için yıllar önce en büyük hayali olan Harp Okulunun sınavlarına başvuramadığını belirtti. Avcı, "Yaşadığım mağduriyet ve hayal kırıklığının bugün dahi yaşanıyor olması üzücüdür. Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemini kurmamız gerekiyor. Demokrasinin, özgürlüklerin, barış ve huzurun hakim olduğu bir Türkiye, demokratik bir eğitim sistemiyle sağlanabilir. Bu nedenle; eğitim sisteminde devrim niteliğinde reformlar başlatan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik yenilikler kazandırmasını bekliyoruz" dedi.
İMAM HATİPLİLER TECRİT EDİLİYOR

Gürkan, darbelerin ve 28 Şubatın yargılanmaya başlandığı bir dönemde imam hatip Liselerine dönük "dışlamayı" büyük bir çelişki olarak gördüğünü ifade ederek, "İmam Hatip Liselilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında bir yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl polis okullarında kaldırıldığı gibi askeri okullarda da imam hatip Liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa bir an önce son verilmesi gerekir. Bu konuda öncelikle Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, muhalefet partilerimizin liderleri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Devlet Bahçeli'yi ve Selahattin Demirtaş'ı her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum" dedi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk