IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   28 Şubat soruşturması (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/472512-28-subat-sorusturmasi.html)

Violent 12 Nisan 2012 11:14

28 Şubat soruşturması
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

28 Şubat soruşturması kapsamında çok sayıda farklı adreste arama yapılıyor. Dönemin önemli isimleri hakkında gözaltı kararları da var


Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında 30 ayrı adreste arama yapılıyor.

Arama yapılan adreslerin 18'i Ankara'da, 12'si ise İstanbul'da. İstanbul'daki Fenerbahçe Orduevi ve Levent'deki Askeri Lojmanlar'da da arama yapılıyor.

Levent'deki lojmanlarda 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in evi de var. Bir'in ayrıca Ankara'daki evinde de arama yapılıyor. Ayrıca Erol Özkasnak ve emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın evleri de aranıyor.

Ayrıca soruşturma kapsamında emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tümgeneraller Erol Özkasnak, Abdullah Kılıçarslan ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve 30 kişi hakkında daha gözaltına alma kararı var.

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yükse hakkında da gözaltı kararı olduğuna dair iddialar var. Nuh Mete Yüksel ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Bana intikal eden bir şey yok. Evimde arama da yok'' dedi.

Aramaların ve gözaltı kararlarının gerekçesinin, REFAH YOL hükümetine karşı darbe girişimi olduğu öğrenildi.

HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda operasyonun Ankara, İstanbul ve Çanakkale olmak üzere üç ilde gerçekleştiğini ve 31 ayrı adreste aramalar yapıldığını belirtti. Hamsici ayrıca Bir ve Kılıçarslan'ın gözaltına alındığını da belirtti.

Habertürk


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk