IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2011, 04:19   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadına şiddete karşı ilginç öneri!




Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) Kasım ayı konuğu oldu. ...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) Kasım ayı konuğu oldu. Vuslat Doğan Sabancı, burada yaptığı konuşmada, kadın sorununun, cesaret isteyen bir sorun olduğunu dile getirerek, "Kadın sorunu deyince birçok katmeri ve farklılığı var. Yarın Hürriyet’in ’Aile İçi Şiddet’ konferansı var. Orada yeni bir kitap yayınlıyoruz, onun lansmanı yapılacak. Kitabın adı ’Gökyüzünün yarısı’. İki New York Times yazarının yazdığı bir kitap. Kitapta, 19’uncu yüzyılda Afrika’dan gemilerle Batı’ya yollanan köle sayısı 80 binmiş. Bu dönemde küçük kız çocuklarının fuhuş için kaçırılması adedinin resmi rakamları 100 binin üstünde. Dolayısıyla 19’uncu yüzyılın, köle ticaretinin vardığı en yüksek rakamdan daha yüksek bir rakam kız çocuklarının fuhuşa itilmesi, kadın ticareti var. Bu sorunlardan sadece biri tabiki. Şiddet bir başkası, çalışma hayatına katılımdaki zorluklar bir diğeri, eğitim eşitsizliği başka bir tanesi" diye konuştu.

MİKROKREDİ KULLANAN KADINLAR, CESUR


Şiddetin bir sonuç olduğunu vurgulayan Sabancı, birçok farklı sorunun üst üste binmesiyle şiddetin doğduğunu söyledi. Sabancı, bu sorunlardan bir tanesinin kadının toplumdaki ve ailedeki durumu, duruşu ve rolü olduğuna işaret ederek, "Burada da maalesef para düdüğü çalıyor. Kadın güçlü oldukça, para kazanır, ekonomiye katkıda bulunur oldukça ailede, sosyal hayatta daha farklı bir yere sahip oluyor" dedi.
Sabancı, yoksul kadınlara yılda 500-1000 TL arasında verilen mikrokrediden de söz ederek, "Bu kredi ile çalışıyorlar, haftalık geri ödemeler yapıyorlar. Bu, haftalık geri ödemeler için de bir çarkı çevirmeleri lazım. Çoğu evde bir şey yapıyor" diye konuştu. Mikrokredi kullanan kadınların cesur, ancak pusulasız olduğuna dikkat çeken Sabancı, KAGİDER’in, bu kadınların pusulası olabileceğini ve onlara eğitim verebileceğini ifade etti.

ASLINDA İPLER BİZİM ELİMİZDE


Sabancı, Türkiye’de ve dünyada yıllardır önemli bir kadın mücadelesinin verildiğini belirterek, "Bu mücadelenin özü nedir? Bu mücadelenin özü kadınların eşit haklara sahip olduğunu, erkeklerin kabul etmesi ve çaba harcamasıdır. Biz her alanda eşit haklara sahibiz demesidir. Aslında biz hep talep eden taraftayız" dedi.
12 Haziran genel seçimlerinden 4-5 ay önce 40’tan fazla sivil toplum kuruluşunun bir cümleyle biraraya geldiğini hatırlatan Sabancı, şöyle konuştu:
"Bu cümle de ’Mecliste daha fazla kadın istiyoruz’ cümlesiydi. Platformun adını da koyduk, ’Haklı Kadın Platformu’. Bu platformun çalışmalarında şunu farkettim ki, gerçekten birlikten güç doğar atasözümüz doğru. İstediğimiz etki oldu mu? Meclis’te istediğimiz kadar kadın var mı? Yok. Ancak, kadınların STK’ları bu kadar kısa bir sürede diğer önceliklerini geriye bırakıp, sadece bir amaç için biraraya gelmeleri müthiş önemliydi. Bu sabah bir teklifim var. Gelin safları değiştirelim, masanın öteki tarafına gidelim. Nasıl? Bize gelirler ve ’Ne istiyorsunuz?’ diye sorarlar. Bunu yaratmaya çalışalım. Hepimiz birer tüketiciyiz. Aslında bundan fazlası, biz daha çok tüketen yarıdayız. Aslında ipler bizim elimizde. Dünya ekonomisinin çarkı, tüketimin çarkı kadınların elinde. Biz tüketmediğimizde ekonomi de geriliyor. Sokağa çıkan, dükkana giden 3 kişiden 2’si kadın. Bu gücümüzün farkında mıyız? Bu gücümüzü, tercihlerimizi toplu halde birlikte, ortaklaşa belirlemeye başladığımızda ne kadar etkin kullanabileceğimizi görebiliyor muyuz?"

VAN’DA 500 EVLİK BİR MAHALLE KURDUK

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi’nin, depremin ardından Van’la ilgili olarak neler yaptığının sorulması üzerine, "Hürriyet’in birinci sorumluluğu haber yapmaktır. Haber olarak Van depremini iyi bir şekilde işlediğimizi düşünüyorum. Biz de orada iki arkadaşımızı göçük altında kaybettik maalesef orada haberi takip etmek üzere gitmişken. Ancak kurum olarak da sorumluluğu alıp, Hürriyet Mahallesi evlerini yapmak üzere bir girişimde bulunduk. Depremin ikinci günü başladı. Çok büyük bir kampanya başlattık, yardım kampanyası. Şirketimiz Doğan Holding önayak oldu. Önce o bir miktar yatırdı, Hürriyet yatırdı, sonra diğer şirketler geldi, bazı okurlarımız yatırdı. 500 evlik bir mahalle kurduk. Bu aslında ana görevi değil, sadece sosyal sorumluluk olarak üstlendiği bir şeydi. Ama takip etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
KAGİDER Başkanı Gülden Türktan da "Kadın ve erkek arasındaki dengeyi tutamazsak toplumumuzun gelişmiş olduğunu söylememiz mümkün değil. Muhakkak bu dengeyi tutmak için çalışmak zorundayız. Daha fazla kadın iş hayatında, siyasette ve toplumun her kesiminde mutlak olarak olması gereken bir unsur. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
 

Etiketler
ilginc, öneri, Şiddete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı sahneye çıktı xena Tiyatro Haberleri 2 04 Temmuz 2019 23:57
Kadına Şiddete Karşı Bir Oyun yaSmin Bilgisayar Oyunları 0 18 Aralık 2013 21:33