![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Konserve çorba tüketenlerde BPA alarmı ABD'nin Harvard Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, konserve çorba tüketenlerin idrarındaki BPA seviyesinin taze çorba tüketenlerinkinden yüzde 1221 fazla olduğunu gösterdi. Araştırmaya imza atanlardan Jenny Carwile, ''sert plastik kaplarda uzun süre duran bazı içecekleri tüketmenin vücuttaki BPA seviyesini artırabileceğinin bilindiğini ancak araştırmanın, yaygın tüketim nedeniyle, konservedeki yiyeceklerin daha büyük endişe uyandırdığını gösterdiğini'' ifade etti. Bazı katılımcılara 5 gün boyunca konserve, diğerlerine taze çorba veren araştırmacılar, 5 günün sonunda konserve çorba tüketenlerin idrarında BPA seviyesinin, taze çorba tüketenlerinkinden yüzde 1221 fazla olduğunu belirledi. Bilimadamları, ne kadar BPA'nın vücutta kaldığını tespit etmek için başka araştırmaların gerekli olduğunu da vurguladı. Araşüırma, Amerikan Tıp Derneği'nin dergisinde yayımlandı.
__________________ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
corba |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konserve Acı Sos | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:48 |
Pratik Konserve Salçası | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:03 |
Konserve delikanlıyı bozuyor! | Sue | Erkek Sağlığı | 0 | 16 Temmuz 2012 21:42 |
Lekarda Konserve | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:42 |
Zeytinyağında Konserve | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:39 |