IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2011, 11:06   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ortadoğu'nun Dallas'ı Türk Dizileri




Türk dizileri, bu defa da Amerikan haber dergisi Newsweek'e konu oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Newsweek dergisi Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin Arap toplumları için ılımlı bir sosyal devrim yarattığını yazdı

Ortadoğu'da milyonlarca izleyici tarafından takip edilen Türk dizileri, bu defa da Amerikan haber dergisi Newsweek'e konu oldu.

Yazar Owen Matthews makalesinde Arap dünyasında fenomen haline gelen Türk dizilerinin başarısında kültürler arasındaki yakınlığın büyük payı olduğunu vurguladı.

Matthews, Türk dizilerinin Ortadoğu'da yarattığı rüzgarı, 1980'lerin izlenme rekorları kıran dizisi 'Dallas'ın dünya çapındaki etkisine benzetti. Arapların ilgiyle takip ettiği Türk dizileri arasında "Gümüş", "Binbir Gece", "Asmalı Konak", "Aşk-ı Memnu", "Muhteşem Yüzyıl" bulunuyor. Yazıda hayran kitlesi arasında çoğunlukla ev kadınları bulunan bu dizilerin, televizyonun toplumları şekillendirmedeki rolüne çarpıcı bir örnek olduğu ifade edildi.

Makaleye göre; Ortadoğulu kadınlar, açık bir Müslüman toplumu olan Türkiye'deki kadınların modernliği nasıl taşıdığını izlemekten hoşlanıyor. Kadının sadece anne değil kariyer sahibi bir birey olarak da işlendiği; zina, kürtaj, alkol gibi ülkelerinde tabu olan konuların da geçtiği dizilerin ekrana getirilebilmesi, Arap toplumları için ılımlı bir sosyal devrim kabul ediliyor.

85 milyonluk 'Gümüş'

Türk dizileri ilk olarak 2008 yılında, MBC televizyonu sahibi Suudi medya patronu Şeyh Velid el-İbrahim tarafından satın alınmaya başlamıştı. El-İbrahim'in, bu dizileri dublajlayarak yayınlamak yerine Arap izleyicilerin rahat anlayacağı şekilde günlük konuşma diline çevirmesinin de başarıda büyük katkısı olduğu belirtiliyor. Sadece "Gümüş" dizisinin final bölümü geçen yıl Suriye'den Fas'a kadar uzanan Ortadoğu coğrafyasında 85 milyon kişi tarafından izlenmişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
 

Etiketler
dallası, dallasä±, dizileri, ortadoğunun, ortadoäÿunun, türk, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk dizileri Venezuela'da gençlerin Türkçeye ilgisini artırdı idyllic Dünyadan Haberler 2 21 Şubat 2024 23:26
Güzel olduğu halde tutmayan Türk dizileri Hesna IF Sözlük 3 15 Haziran 2022 17:41
Kore Dizilerinden Alıntı Türk Dizileri Ezgi Yerli Diziler 2 04 Aralık 2015 20:07
Türk dizileri petrolü bile solladı PassioN Haber Arşivi 0 03 Nisan 2012 21:13