IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2010, 12:06   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zorunlu eğitim 12 yıl oluyor




Zorunlu eğitim 12 yıl oluyor


Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’dan zorunlu 12 yıl eğitim açıklaması

Zorunlu eğitim 12 yıl olacağı iddialarına Çubukçu'dan cevap



Doğu Anadolu'nun kalkınma çaresizliği yaşayan şehirlerinden Bitlis'e giderken, heyecan daha uçakta başladı.

Havalandık, hemen sonra da Ahmet Eren ve Hüseyin Gencer gibi bizleri karşılayan Bitlis kökenli işadamları arasında bir "BETAV" sohbeti başladı.

18 yönetim kurulu ile toplam 600 civarında üyeye sahip BETAV'ın ne olduğunu anlattılar. Açılımı Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'ydı. Bitlis'ten küçük yaşlardan itibaren İstanbul, Bursa ve başka kentlere göçüp, okuyan, elleri ekmek tutan çoğu işadamı olan üyeler, 23 yıl önce memleketlerini geri kalmışlıktan kurtarmak için BETAV'ı kurmuşlardı.

Fikir ise eski vali Mustafa Yıldırım'dan çıktı.

Kalkınmanın anahtarı eğitim oldu. Bir yandan okullar yapılırken, bir yandan da 3 bin civarında başarılı Bitlisli öğrenciye burs verdiler.

120 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Bu seferberlik, meyvelerini bu yılki üniversite sınav sonuçlarında verdi.

Türkçe- Sosyal kategorisinde ÖSYM listesinde ilk 1000'e giren öğrenciler arasında 50 Bitlisli genç, öne çıktı. Türkçe-Sosyal'in şampiyonu Bitlis oldu.

Gazeteler, haberi "Bitlis, Türkçe öğretiyor" diye verince, BETAV'ın üyeleri havalara uçtular. Kabuk kırılmıştı.

Muş Havaalanı'na inip, Bitlis'e gidince gördük ki, BETAV'ın okulları kentin en güzel binalarıydı. Vakıf, Ahmet Eren'in kurduğu üniversite de dahil, şehre tam 9 eğitim kompleksi kazandırmıştı. 2015'e kadar da 120 milyon dolarlık yatırım planlanıyordu.

STAJ VE İŞ GARANTİSİ
Gezimiz sırasında üniversite ile bir protokol imzalandı. Vakıf Başkanı Ahmet Eren, bursiyerlere staj ve iş verme olanağı sağlanacağını açıklarken, her öğrencinin de kenti yeşillendirmek için bir ağaç dikeceğini söyledi.

Protokolle, Bitlis'in tarihi yapılarının da restorasyonu yapılacak, tüm ülkede yaygın Bitlis diyasporası da elle tutuşacak.

8 Ağustos, Bitlis'in Rus işgalinden kurtulduğu gündü. Bizler, Bursa'da yaşayan girişimci ve uluslararası icat şampiyonlarından, BETAV Başkan Yardımcısı Nezir Gencer'in annesi adına yaptırdığı Necibe Gencer Kız Meslek Lisesi'ni açtık. Vakıf üyesi yüzlerce işadamı ve konuk yanında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı. Çubukçu, geçen yıl 8 Ağustos'ta yine burada okul açtı. Bu kez, 3 milyon liraya mal olan, 16 derslikli, 500 kız öğrencinin okuyacağı, 83 günde tamamlanarak, rekora da imza atan Gencer'in okulunu açarken, "Bitlis, BETAV'la bir model yarattı ve makus talihini yendi, gençler, üniversite sınav başarılarıyla çok güzel mesajlar verdiler. Şimdi sıra öteki komşu illerde" dedi.

Nezir Gencer, öyle duygulu, öyle müthiş bir konuşma yaptı ki, gözlerimiz yaşardı. 9 çocuk büyüten annesi Necibe Gencer'in özverili hikâyesini anlattı. Gencer, Çubukçu'ya bir sorunu da aktardı ve "Gelen öğretmenler, burada durmuyor, tayin isteyip gidiyorlar. Bu durum kaliteli, sürdürülebilir eğitimi aksatıyor. Öğretmenleri teşvik etmek için en azından lojman sorununu çözmek için adım atılmalı" dedi.

TEMEL EĞİTİM 12 YILA ÇIKIYOR
Büyük güvenlik tedbirleri altında yapılan açılıştan sonra Polis Evi'nde verilen akşam yemeğinde Bakan Çubukçu ile özel bir sohbet yaptık.

Çubukçu, özellikle kızların okuması, meslek liseleri ve zorunlu temel eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çubukçu'ya açıkça sordum, "Anlattıklarınızla 8 yıllık temel eğitim, size yetersiz görünüyor. Süreyi artıracak mısınız?"

Şu cevabı verdi: "Gençler ve çocukların çok daha kültürlü ve uygar yetişmeleri için zorunlu temel eğitimi, 12 yıla çıkarmayı planlıyoruz. Bunun için altyapı ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Özellikle 8 yıllık ilköğretimden sonra eğitimden kopan kızlar için zorunlu 12 yıllık eğitim önemli olacak."

SANAYİCİLERE ARA ELEMAN MESAJI
Çubukçu, sanayicilerin ve iş dünyasının meslek liselerini, kendileri için ara eleman yetiştiren kurumlar olarak görmesine de tepkiliydi. Almanya hariç öteki AB ülkeleri, ABD'den başlayan proje bazlı eğitime önem verirken, genç nüfusa sahip Türkiye'nin de bu çizgide yeni bir modele ihtiyacı vardı.

Çubukçu, özetle şöyle dedi: "Sanayicinin, illa da ara eleman demesinden rahatsızım. Görevim sanayiye ara eleman yetiştirmek değil. Onlar da ellerini taşın altına koyacak. Meslek liselerinde süre uzun. Oysa öğrencinin belli bir düzeyde sosyal bilimler, matematik eğitimi alması gerekiyor. Almanya, eğitimde erken yönlendirilme nedeniyle AB Komisyonu'ndan sürekli uyarı alıyor."

Çok ses getireceğini düşündüğüm bu sözlerin yanında Çubukçu'yu en çok üzen konu, kızların eğitimden kopması. Geçen yıl, Türkiye genelinde 312 bin civarında ilköğretimi bitiren kız öğrenci, okul yerine evde oturuyor.

HAREM-SELAMLIK YOK
Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde kız çocuklarının orta öğretime devam oranının artırılması için gerekirse belli bölgelerde sadece kızlar için okul açılması taraftarı olduğunu da belirten Çubukçu, kendisini, "Harem - selamlık eğitim istiyor" diye eleştirenlere de şu cevabı verdi: "İzmir'de özel bir araştırmada, kızların ailelerinin karma eğitim nedeniyle okula gönderilemediğinin tespit edildiği ortaya çıktı. Henüz hazırlığımız yok ama kızlar okusun diye geçici önlem olarak ayrı okul açmaya varız."

Bitlis izlenimlerim böyle, devamı da olacak


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 09 Ağustos 2010, 12:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zorunlu eğitim 12 yıl oluyor




Ya kardeşim hani lise tekrar 3 yıl olacaktı. Ne bu ya! Oyuncak ettiler..

Yazık, yazık bu ülkenin gençlerine gerçekten yazık..

Öğretim gören gençler çaresizleştiriliyor..

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 

Alt 09 Ağustos 2010, 13:05   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zorunlu eğitim 12 yıl oluyor




İyice laçka oldu artık bu eğitim sistemi. Daha bakanından tut, osym baskanına kadar hiçbiri düzgün bir karar verip arkasında durmuyor. Sistem hala oturmuş değil. Yazık gençlerimize yazık gelecek kuşaklara..

 

Alt 09 Ağustos 2010, 14:03   #4
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zorunlu eğitim 12 yıl oluyor




*Dünyanın hiç bir yerinde eğitimden tutun saglıga, saglıktan tutun spora kadar yapılan yeni sistemlerin hiç biri hemen sonuc vermez. Misal sizler dikildikten 5 gün sonra elma veren bir elma agacı gördünüz mü ? Evet şuan sistemde bir karmaşıklık var bu su götürmez bir gercek ancak bizler ne kadar sabırlı olursak o kadar iyi olacagına eminim. Sorunlar ve sıkıntılar olabilir ama bizler olumsuz yönüne bakmaktansa Olumlu yönüne bakalım bu yeni sistemin. Millet Lise 4'ün gereksiz oldugunu düşünüyor ancak birde şu yönden bakın ; Eskiden Liselerin 3 yıl olmadı dogaldı cünkü nesil şimdiki kadar kücük değildi eskiden Liseye başlama yaşı 15-16 idi şuan'a baktıgımızda 1997 dogumlular liseye alınıyorlar ve nesil git gide kücülüyor. Şimdi düşünün 13 yaşında Liseye başlıyan bir genc eski sisteme göre 16-17 yaşında mezun olacak ve Universiteye yerleşecek, Üniversite ortamlarını bir cogumuz biliyoruz Lise gibi değildir universiteler Her yerden ve her düşünceden insanlar vardır 17 yaşındaki tecrübesiz bir cocuk için bence tehlikeli ortamlardır Universite Ortamları. Bu yaştaki gencler kendilerini kolay kolay kontrol edemezler ve gencligin verdigi heycanla düşünmeden hareket ederler. Bu sebepten Lisenin 4 yıl olması ve Fazladan 1 yıl daha okumaları onlara + bir tecrübe kadar hemde yaşları belirli şeyleri anlama ve idrak etme seviyesine gelir.
* Birde olaya şu yönden bakalım gecmişte zorunlu eğitim diye birşey yoktu. İlk önce 5 Yıl oldu zorunlu eğitim Daha sonra 8 yıl ve en sonunda 12 yıl. Bunun ne kadar önemli bir gelişme oldugunu eminim herkes anlıyordur.Örnegin Lise mezunu olan gencler -YGSye giren ögrenci sayısını baz alıyorum- yani 1,2 milyon gencin %50si Önlisans veya Lisans programına yerleşecekler. Bu gercekten cok buyuk bir rakam. Ve seneler Gectikce Universiteler yerleşecek ögrenci sayıları gittikce artacaktır. Şuan baktıgımızda 81 ildede Üniversite var. Bu gercekten harika bir olay. Yukarıda dedigim gibi Sistemde agırlıklar aksaklıklar var evet ama sabırlı olmalıyız bu sistemi derinlemesine incelersek gercekten cok guzel bir sistem oldugunun farkına varırırz.

 

Alt 09 Ağustos 2010, 14:22   #5
Çevrimdışı
Adm
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zorunlu eğitim 12 yıl oluyor




glu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
*Dünyanın hiç bir yerinde eğitimden tutun saglıga, saglıktan tutun spora kadar yapılan yeni sistemlerin hiç biri hemen sonuc vermez. Misal sizler dikildikten 5 gün sonra elma veren bir elma agacı gördünüz mü ? Evet şuan sistemde bir karmaşıklık var bu su götürmez bir gercek ancak bizler ne kadar sabırlı olursak o kadar iyi olacagına eminim. Sorunlar ve sıkıntılar olabilir ama bizler olumsuz yönüne bakmaktansa Olumlu yönüne bakalım bu yeni sistemin. Millet Lise 4'ün gereksiz oldugunu düşünüyor ancak birde şu yönden bakın ; Eskiden Liselerin 3 yıl olmadı dogaldı cünkü nesil şimdiki kadar kücük değildi eskiden Liseye başlama yaşı 15-16 idi şuan'a baktıgımızda 1997 dogumlular liseye alınıyorlar ve nesil git gide kücülüyor. Şimdi düşünün 13 yaşında Liseye başlıyan bir genc eski sisteme göre 16-17 yaşında mezun olacak ve Universiteye yerleşecek, Üniversite ortamlarını bir cogumuz biliyoruz Lise gibi değildir universiteler Her yerden ve her düşünceden insanlar vardır 17 yaşındaki tecrübesiz bir cocuk için bence tehlikeli ortamlardır Universite Ortamları. Bu yaştaki gencler kendilerini kolay kolay kontrol edemezler ve gencligin verdigi heycanla düşünmeden hareket ederler. Bu sebepten Lisenin 4 yıl olması ve Fazladan 1 yıl daha okumaları onlara + bir tecrübe kadar hemde yaşları belirli şeyleri anlama ve idrak etme seviyesine gelir.
* Birde olaya şu yönden bakalım gecmişte zorunlu eğitim diye birşey yoktu. İlk önce 5 Yıl oldu zorunlu eğitim Daha sonra 8 yıl ve en sonunda 12 yıl. Bunun ne kadar önemli bir gelişme oldugunu eminim herkes anlıyordur.Örnegin Lise mezunu olan gencler -YGSye giren ögrenci sayısını baz alıyorum- yani 1,2 milyon gencin %50si Önlisans veya Lisans programına yerleşecekler. Bu gercekten cok buyuk bir rakam. Ve seneler Gectikce Universiteler yerleşecek ögrenci sayıları gittikce artacaktır. Şuan baktıgımızda 81 ildede Üniversite var. Bu gercekten harika bir olay. Yukarıda dedigim gibi Sistemde agırlıklar aksaklıklar var evet ama sabırlı olmalıyız bu sistemi derinlemesine incelersek gercekten cok guzel bir sistem oldugunun farkına varırırz.

Böyle mantıklı düşünen insanların varlığı beni ziyadesiyle mutlu ediyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) Maalesef toplumsal bir yaramızdır bu acelecilik. Dünya çapında bir sporcu alırısnız "ulan neden oynamıyor, neden o golü kaçırdı, yazıklar olsun sana verilen paralara.. vs." gibi yakarışlarda bulunulur aynı şey teknik direktörler içinde geçerlidir. Ne beklenir ki? İnsanın elinde sihirli bir değnek mi vardır da bu yakarışlar ondandır, hemen dokunsun ve her yer ışıl ışıl olsun. Öyle mi!? Hewleki bu iş eğitim işiyse bekleyeceksiniz. Öyle biranda sistenin oturmasını ve dişlilerin tıkır tıkır işlemesini beklemek haksızlık olur. Eğitim ciddi bir iştir emek ister sabır ister. Tabikide herşey süt liman değildir ülkemde ama Sayın Bakanımız birşeyler yapmaya çalışıyor. Fakat benim eleştirim eğitim süresinin ha 8 ha 12 yıl olmasıdır. Süre değildir bireylerin sosyal ve kültürel benliklerine katkı sağlayacak olan; o eğitimi veren öğretmenlerin kalitesidir. Zihniyet değişmeden yapılan niceliksel değişiklikler pekte fayda sağlamayacaktır.

 

 

Etiketler
12, eğitim, oluyor, zorunlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
E-Reçete Zorunlu Oluyor Zen Sağlık Köşesi 0 28 Aralık 2012 17:24
Gül: Zorunlu eğitim tartışılabilir PassioN Haber Arşivi 0 02 Mart 2012 20:48
Zorunlu eğitim 13 yıla çıkıyor PassioN Haber Arşivi 0 04 Ocak 2012 19:02