IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 14:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eti 2.5 Euro'ya indirecek proje




Türkiye’de son dönemin en çok tartışılan konusu olan et fiyatları ve hayvancılık, Van’da yeni hayata geçecek bir proje ile bölgeye de örnek olacak.
HaberTürk'ün haberine göre; Van Ticaret Borsası’nın (VATBO) Hazine’den satın aldığı, 5 bin baş hayvanın yetiştirileceği 9 bin 520 dönüm araziyle ilgili konuşan VATBO Başkanı Feridun Irak, “Burada hayvancılığın dışında önümüzdeki yıl, bal üreteceğiz ve örtüaltı sebzeciliği yapacağız. Türkiye’nin en büyük toprak ağası biziz” dedi. Birkaç ay içinde 300 baş hayvan getireceklerini anlatan Irak, günlük 100 ton kapasiteli süt işleme tesisinde peynir, ayran ve şişelenmiş günlük süt üreteceklerini söyledi.
Ürünlerin VOTAŞ markasıyla satılacağını ifade eden Irak, “Tarım yapmadığımız bölümleri de ağaçlandırıyoruz. Şu anda 11 bin elma ağacımız var; hedefimiz 25 bin meyve ağacı. Gübreden biyogaz, biyogazdan elektrik enerjisi üreteceğiz. Bu da işletmelerimizde ihtiyacımız olan elektriği karşılayacak” diye konuştu.
20 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Proje tamamlandığında yatırımın büyüklüğünün de 20 milyon liraya ulaşacağını belirten Irak, 250 kişinin istihdam edileceğini kaydetti. Projenin Van’da yıllık 60 milyon liralık bir katma değer oluşturacağını dile getiren Irak, şöyle devam etti: “Tarım Bakanlığı’nın başlattığı bir teşvik var; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hayvancılığın desteklenmesiyle ilgili. Yeni uygulanmaya kondu; bizim de tam tükenme anımızda yetişti. Teşvik kapsamında işletmelerin giderinin yüzde 30’unu, hayvanın yüzde 40’ını ve makine ekipmanının da yüzde 40’ını bakanlık karşılıyor. Bölge açısından bu destek, yeni projeler için de umut verecek.”
‘Kilosu 5 Euro olan eti 2.5 Euro’ya mal edeceğiz’
Hayvancılıkta en önemli sorunun yüksek maliyet olduğunu vurgulayan Irak, Van’da, dünyayla rekabet edecek maliyette et üreteceklerini ifade etti.
Kaba yemi kendi arazilerinde ürettiklerini anlatan Irak, “Bir besici kaba yemin kilosuna 35 kuruş, arpaya 40-45 kuruş verirken bizim maliyetimiz bunun onda biri olacak. Bugün Türkiye’de 1 kiloluk etin maliyetinin 5 Euro olduğu belirtiliyor. Bizim üretimimizde bu 2.5 Euro’ya gelecek. Hayvanın en önemli gideri olan yemi kendi arazimizde ektiğimiz için fiyat da düşecek. Burada kaba yem, mısır, yonca ve arpa ekiyoruz. Sağmal hayvanlarımız için 4 bin 500 dönüm arazide bu ekimleri yaparken, geriye kalan 5 bin dönüm civarındaki arazimizi de doğal mera olarak ayırdık” dedi.
ARAZİYİ BAŞBAKAN’IN YARDIMIYLA ALDIK
Hükümetin kurulduğu dönemde Bakanlar Kurulu toplantılarından birinin Erzurum’da yapıldığını kaydeden Irak, şunları söyledi: “Sonra oda ve borsa başkanlarıyla ayrı bir toplantı yapıldı. Başbakan Erdoğan ve bakanlar toplantıdaydı. Bir konuşmayla projeyi anlattım. O zaman Hazine’ye ait olan araziyi Başbakan’dan istedik. Onun yardımıyla da aldık.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
 

Etiketler
25, eti, euroya, indirecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atletico borçları sıfıra indirecek Mehmet Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 09 Mayıs 2015 17:59
Real Madrid'den 500 milyon Euro'luk dev proje Seth Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 28 Ocak 2015 18:19
Dağdakileri indirecek 'hayata dönüş' planı Violent Haber Arşivi 3 19 Kasım 2013 08:56
Mayın kaybını aza indirecek proje Lucifer Haber Arşivi 0 25 Haziran 2010 14:30
Turkcell interneti indirecek Dilara Cep Telefonlar 1 16 Nisan 2009 16:51