🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
"Vulcano" adı verilen çikolata, normal çikolatalardan yüzde 90 daha az kalori ihtiva ediyor. Çikolatanın bir diğer özelliği de 55 derece sıcaklıkta ancak erimeye başlıyor olması. Gıda uzmanları önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacak çikolatanın artık kızgın güneş altında dahi erimeyeceğini belirtiyor. Ar-Ge çalışmalarını yürüten Hans Vriens, bu çikolatanın normal çikolatalar gibi ağızda erimediği eleştirilerine karşı çıkarak, "Ürettiğimiz çikolada da diğerleri gibi ağızda eriyor. Ancak bir fark var. Bu çikolata sıcaklığın etkisiyle değil, ağızdaki tükürük yardımıyla eriyor" dedi.