06 Mayıs 2014, 11:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Genç kalmanın sırrı 'kan' Bilimadamları, yaşlanmanın önüne geçebilecek bir yol arayışında. Son araştırmalar, bu iksirin 'gençlerden alınan kan' olabileceğini gösteriyor. Saygın bilim dergileri ''Science'' ve ''Nature''da yayımlanan 3 yeni araştırma, "gençlerden alınan kan"ın yaşlanmanın etkisini tersine çevireceğini gösterdi. Araştırmacılara göre, genç kan hem beyni ve hem de kasları gençleştiriyor. Araştırmalar, insan yaşına göre 20 ve 60 yaşlarına denk gelen iki grup fare üzerinde yapıldı. Genç farelerden alınan kan, yaşlı farelere nakledildi. Kan nakli, 3 hafta süresince toplam 8 kez yapıldı. Bu süre zarfında, genç kan nakledilen yaşlı farelerin enerjisi arttı. Beyin ve kas fonksiyonlarında iyileşme kaydedildi. Yaşlı farelerin hafıza ve öğrenme kabiliyetleri de gelişti. Araştırmacılara göre, genç kanın sırrı ''GDF11'' isimli bir protein . Gençken kanda bol miktarda bulunan bu protein beyin ve kasları genç, güçlü tutuyor. Araştırma, yaşlanmayla ortaya çıkan demans ve alzheimer gibi hastalıkların tedavisi için de umut oldu. Uzmanlar, genç kanın aynı etkiyi insanlar üzerinde göstermesi halinde bu tür hastalıklar için umut olabileceği görüşünde. İnsanlar üzerindeki tedavi amaçlı denemelerin 2-3 yıl içinde başlayabileceği kaydediliyor. | |
|
Etiketler |
genc, kalmanın, kan, sırrı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Genç kalmanın sırları | Zen | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 31 Ekim 2012 22:51 |
Zayıf kalmanın sırrı besinleri yavaş yemek! | Lucifer | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 24 Kasım 2011 12:50 |
Her yaşta güzel kalmanın sırrı! | AnqeL | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 21 Mayıs 2010 17:19 |
Genç kalmanın sırrı internette! | AngeLus | Sağlık Köşesi | 0 | 23 Ekim 2009 11:01 |
Tok kalmanın sırrı Sütte | AnqeL | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 07 Ağustos 2009 13:33 |