IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2012, 14:42   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dudak uçukları nasıl geçer




Dudak uçukları nasıl geçer
Eskiler, dudak uçuklarının yüksek ateşten ve korkudan kaynaklı olduğunu söylerdi. Hatta 5 yaşında ki kızımın geçenlerde dudağı uçuklamıştı ve halası “hasta mı oldu?” diye sordu. Ben de 1hayır” dedim. Kızıma dönüp ” halacım yoksa sen korktun mu, dudağın uçuklamış” dedi. Eskilerin dediklerine her zaman için doğruluk payı veririm. Çünkü o zamanlar da şimdi ki gibi doktor, hatane yokmuş. Bir çok insan hayatında hiç doktor bile görmeden gözlerini yummuş. Halk arasında kocakarı ilaçları dediğimiz yöntemler ile hastalıklarını tedavi ederlermiş. Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan, aslık konuya bir dönüş yapmak istiyorum ve bu yazımızda sizlere dudaklarda ki uçuk nedenlerini ve o nahoş görüntü sağlayan uçuk tedavileri hakkında ki bilgileri aktarıyorum arkadaşlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Toplumda pek çok insan hayatlarının belli zamanlarında tekrarlayan ağız yaralarından şikayet ederler. Uçuk ve aftöz ülserler en sık tekrarlayan ağız yaralarıdır. Uçuk genellikle dudak kenarlarında görülen içi sıvı dolu kümelenmiş bir şekilde görülen küçük kabarcıklardır. Nadir olarak da ağız içinde, sert damakta ve diş etinde görülebilirler. Uçuk çıkmadan 1-2 gün önce, dudak kenarlarında kaşınma, yanma şeklinde kendini belli eder. Daha sonra bu belirtileri, bölgenin kızarması, şişmesi ve içi sıvı dolu kabarcıkların oluşması izler. Bu kabarcıklar saatler içerisinde patlayarak kabuklanır. Uçuğun oluşup iyileşmesi ortalama olarak 7-10 gün içerisinde tamamlanır. Uçuğun oluşum nedeni bir herpes simpleks virüsünün aktif duruma geçmesidir. Herpes simpleks, daha önce bu enfeksiyonu geçirmiş kişilerde pasif bir şekilde bulunur. Stres, yorgunluk, travma, ateş, hormonal değişiklikler ve aşırı güneş ışığına maruz kalınan durumlar, pasif haldeki virüsün aktifleşerek uçuğun oluşmasına neden olurlar.

Uçuk, kabarcıkların patlayıp kabuklaştıktan tamamen iyileşmesi sürecinde bulaşıcıdır. Mevcut virüs, kişinin havlu, kaçık, bardak gibi özel eşyalarından bulaşabildiği gibi birinin öpmesi sonucu da bulaşabilir. Uçuk sıkıştırılıp patlatılmamalı, yüz ve cinsel organlar enfeksiyona karşı korunmalıdır. Herpes simpleks virüsünün vücuda ilk yaşlarda yerleştiği göz önüne alındığında özellikle bebek ve çocuklara dikkat edilmelidir. Uçuk ve uçuğun kabuğu ile oynanmalıdır, dokunulduğunda eller çok iyi yıkanmalıdır.

Uçuğun tedavisi, antiviral uçuk kremleri ile yapılmaktadır. Bu kremler deriden geçerek uçuk virüsüne etki eder ve virüsün deriye zarar vermelerini engeller.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
gecer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk acısı nasıl geçer? Sarya Aşk Doktoru 0 18 Aralık 2020 04:47
Ter kokusu nasıl geçer nasıl giderilir kısaca, PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 02 Kasım 2014 14:14
Dudak Şişmesi Neden Olur Dudak Şişmesinde Tedavi Nedir Dudak Şişmesine Ne Yapılabili Zen Sağlık Köşesi 0 05 Şubat 2013 16:18
Dudak Çatlaması Neden Olur Nasıl Geçer Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2012 13:30
Göz Seyirmesi Nasıl Geçer Zen Sağlık Köşesi 0 18 Şubat 2012 22:28