IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güvenlik Açıkları (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/)
-   -   En çok açık kimde? (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/344161-en-cok-acik-kimde.html)

Slipknot 13 Temmuz 2010 16:25

En çok açık kimde?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Güvenlik bilgilendirme firması Secunia'nın araştırmasına göre; 2010'un ilk yarısında görülen açıkların sayısı, 2009'un tümünde görülene oldukça yakın.

Secunia, güvenlik tehditlerinin işletim sistemlerindeki açıklardan çıkıp artık daha çok üçüncü parti uygulamalardaki bug'lara doğru kaydığını belirtiyor. Üçüncü parti programlardaki açıkların, işletim sistemlerindeki açıklardan 3.5 kat daha tehlikeli olduğunu söyleyen Secunia, bu sayılının 2010'da 4.4'e ulaşmasını bekliyor. 2007'den 2009'a normal bir PC kullanıcısını etkileyen açıkların sayısı tam iki kat arttı.

Ürünlerinde güvenlik açıkları bulunan firmalar sıralamasında birinciliği ise Apple sırtlıyor, onu Oracle takip ediyor ve arkalarından da Microsoft geliyor.
Kaynak : Chip.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk