IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güvenlik Açıkları (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/)
-   -   İnternet kullanıcıları virüsleri umursamıyor! (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/123071-internet-kullanicilari-virusleri-umursamiyor.html)

Kralice 09 Temmuz 2008 12:57

İnternet kullanıcıları virüsleri umursamıyor!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

%10 korumasız geziyor

Avira'nın yaptığı bir ankete göre kullanıcıların yüzde 10'u korumasız olarak sörf yapıyor...

Her on kullanıcıdan biri internette virüs koruması olmadan geziyor. Bu sonuca ise anti-virüs geliştiricisi Avira'nın yaptığı bir anket ile ulaşıldı. Buna karşın yüzde 62'lik bir kısım On-Access (eş-zamanlı) tarama ile internette geziyor.

On-Access virüs tarayıcılar arka planda sürekli zararlı yazılımlara karşı tarama yapar ve kullanıcı virüs bulaşmış bir dosyayı açmak istediğinde alarm verirler. Bu tip bir koruma aynı zamanda tanınmamış zararlılara karşı da korum sağlar, çünkü şüpheli davranış kalıpları baz alınır. Ankete katılanların yüzde 9'u ise istek üzerine bilgisayarı tarayan online-tarayıcıları tercih ediyorlar. Bu tip On-Demand (istek üzerine) tarayıcılar sadece kullanıcı kesin tarama emri verdiğinde çalışırlar. On-Demand tarama yapan anti-virüsler yeterli koruma sunamazlar, zira PC sürekli olarak izlenmiyor.

Avira anketi 5671 kullanıcı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk