IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2022, 07:51   #1
Çevrimdışı
Jkl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BU GÜNÜN DUASI 31_12_2022




SELAMÜN ALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR

DÜNYA VE AHİRET DİLEKLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR TESBİHAT

Namazlardan Sonra yada Her Gün 10 veya 100 kere OKUYORUZ! ★

ÇOK ÖNEMLİ VE ÖZEL BİR TESBİHAT* günlük 100 okumayı vird edinelim inşaAllah !

“Lâ İlâhe İllallàhu Vahdehû Lâ Şerîke Leh, Lehül-Mülkü Ve Lehül-Hamdü Ve Hüve Alâ Külli Şey’in Kadîr.”

Manası:
“ALLAH’tan Başka Hiçbir İlâh Yoktur; O Tektir, Ortağı Yoktur. Mülk Onundur, Hamd Ona Mahsustur Ve O Her Şeye Kàdirdir.”

*Hattâ bunu günde 100 defa söylemenin fazileti çok yüksek olmakla beraber sabah ve ikindi, hatta akşam namazlarından sonra, çarşı ve pazarlarda dahi söylemenin faydası saymakla bitmez ve tükenmez.”

*Her kim günde 10 kere: derse, Hazret-i İsmâil neslinden on köle azad etmiş gibi sevaba nâil olacağı ve tam bir ihlâsla kalben tasdik, lisânen de söylediği takdirde, Hazret-i ALLAH Celle ve A’lâ’nın o zikri söyleyen kuluna re’fet ve rahmet nazarıyla bakacağı ve onun tevhidini ve şükrünü kabul edip, taleb ve isteklerine icâbetle hacetlerini de kaza edeceği gibi, bu tesbihi zikredenlerden daha çok bir sàlih amel sahibi de bulunmayacağı ayrıca bildirilmiştir. (Et-Tergîb, 2/418)

Efendimiz (S.A.V) Hazretleri buyurmuşlar ki:
*”Duaların en hayırlısı, Arefe gününde yapılan duadır. Ben ve benden evvelki bütün peygamberlerin dualarının en hayırlısı da, (Lâ ilâhe illallàhu vahdehû lâ şerîke leh, lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr.) zikridir.” (Feyzül-Kadîr, 3/4005)
Bazı rivayetlerde ise:

(Lâ ilâhe illallàhu vahdehû lâ şerîke leh, lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît, ve hüve hayyün lâ yemût, biyedikel-hayru ve hüve alâ külli şey’in kadîr.) olarak da bildirilmiştir. (Et-Tergîb, 2/449)

Bununla beraber, “ALLAH-u Tebâreke ve Teàlâ Hazretleri’nin rızası kasdıyla hangi şekliyle denirse densin, ALLAH-u Teàlâ Hazretleri bu kelime-i tayyibenin okunduğundan nâşi, o kulunu cennetine ve nîmetlerine kavuşturur.” buyrulmuştur.

Binâen aleyh, bu gibi fezàil-i kesîreyi câmi olan ve Peygamberimizle beraber bütün büyük peygamberlerin okuduğu bu çeşid tevhidlerin okunması ve vird edinmesinin bir çok dünyevi ve uhrevi hayırları, nîmetleri ve pek çok faydayı calib olduğu akl-ı selim sahiblerince ma’lûmdur.

Gaflet edilmeyip bu fani dünyada ebedi ahiret nîmetlerine mazhar olabilmek için elden gelen gayreti sarf etmenin ne kadar münasib olacağı cümlenin ma’lûmudur.

PV




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BU GÜNÜN DUASI 28_09_2022 Jkl Günün Duası 0 28 Eylül 2022 08:37
BU GÜNÜN DUASI 21_09_2022 Jkl Günün Duası 1 21 Eylül 2022 09:35
BU GÜNÜN DUASI 21_09_2022 Jkl Günün Duası 1 20 Eylül 2022 09:46
BU GÜNÜN DUASI 29_08_2022 Jkl Günün Duası 1 30 Ağustos 2022 01:05
BU GÜNÜN DUASI 12_06_2022 Jkl Günün Duası 0 12 Haziran 2022 07:53