IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2021, 19:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüz yüze eğitim öncesi kırtasiye ürünleri inceleniyor!




Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen İstanbul Avcılar’da bulunan özel bir laboratuvarda kırtasiye ürünlerinin sağlığa zararlı olup olmadığı incelenip raporlanıyor. Laboratuvarın teknik müdürü Sevim Razak, “Ürünlerdeki zararlı kimyasallar, ilerleyen yaşlarda özellikle de üreme organlarını olumsuz etkilemekte” dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla kırtasiye ürünlerine ilgi de arttı. Çocukların okullarda kullandığı kırtasiye malzemelerinin güvenliği Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen laboratuvarda gerçekleştiriliyor. Laboratuvar Teknik Müdürü Sevim Razak ve ekibinin yaptığı denetimlerde, pastel boyalardan, kalemlere ve suluklara kadar tüm okul araç gereçleri titizlikle denetlenip raporlanıyor ve tekrar bakanlığa bildiriliyor. Laboratuvar ortamında gerekli testlerden geçemeyen ürünlerin ise satışına izin verilmiyor.


VELİLER DİKKAT!
Laboratuvar teknik müdürü Razak, velilerin ürünleri satın alırken marka ve etiketli ürünler alması gerektiğini ifade ederek, “Etiket bilgilerini okumamız gerekiyor. CE ve varsa TSE onayı olmasına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle küçük parça ve keskin kenar oluşturan bazı cisimlere karşı özellikle 3 yaş altı çocuklar için dikkat etmemiz gerekiyor. Bu etiket kontrollerinden sonra laboratuvarda fiziksel ve kimyasal analizler yapılmaktadır. Menşeinin bilmediğimiz ithalatçı ürünleri almamaya yönelmeliyiz. Velilerimiz Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetim Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘güvensiz ürün sistemini’ web sayfasından takip edebilirler” dedi.

BÜYÜME HORMANLARI ZARAR GÖREBİLİR
Razak, zararlı ürünlerin çocuklara ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunları oluşturduğuna dikkat çekerek, “Özellikle yasaklı ve zararlı kimyasalların çocukların ter ve ağız yoluyla vücutlarına alması sebebiyle özellikle ilerleyen yaşlarda büyüme hormonları üzerinde zararlı etkileri olduğunu biliyoruz. Özellikle de üreme organlarını olumsuz etkilemekte çocukların yetişme çağında. Kurşun gibi bazı ağır metalleri de vücuttan kan, idrar ve terle atılmadığından ilerleyen yaşlarda kanserojen etki gösterdiğini de biliyoruz” diye konuştu. (İHA)

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 28 Ağustos 2021 13:04
20 gün sonra yüz yüze eğitim başladı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 17 Mayıs 2021 12:58
Eskişehir'de okul öncesi yüz yüze eğitime ara verildi NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 09 Nisan 2021 21:16
Köy okullarında yüz yüze eğitim başladı aLya Güncel ve Son Dakika Haberler 0 15 Şubat 2021 10:10
Son dakika: MEB'den yüz yüze eğitim kararı açıklaması NurSima Haber Arşivi 1 15 Aralık 2020 14:56