IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2021, 20:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sahte bal dolandırıcılarının yöntemi 'pes' dedirtti




Giresun'da esnaf Dursun Karahasan’ın dükkanına müşteri gibi gelen kişi, bir süre önce numune olarak bırakılan organik balların tadına bakıp beğendiğini söyleyerek toplu sipariş verdi. Numuneyi bırakanlarla irtibata geçip 13 bin 750 TL ödeyerek 250 kilogram ürün alan Karahasan, sipariş veren kişi gelmeyince dolandırıldığını anladı. Yapılan testte bal diye verilen ürünün glikoz şurubu çıktığı tespit edilirken, polis, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bulancak ilçesine gelen kimliği belirsiz kişiler, girdikleri iş yeri sahiplerine ücretsiz organik bal numuneleri vererek, talep halinde de sipariş etmeleri için irtibat numarası bıraktı. Aradan bir süre geçtikten sonra müşteri gibi davranan, kendisini ‘İzzet C.’ olarak tanıtan kişi, numune bal bırakılan esnaftan Dursun Karahasan’ın dükkânına geldi. Bu kişi, tadına bakıp beğendiğini, ballardan 400 kilogram almak istediğini söyleyince, Karahasan da numune bal bırakanlarla irtibata geçip 13 bin 750 TL karşılığında 250 kilogram bal satın aldı. Karahasan, siparişi veren kişi geri gelmeyince, bıraktığı telefonlara da ulaşılamayınca dolandırıldığını anladı. Test yaptırdığı ballardan numune olarak bırakılan ilk parti balların gerçek bal olduğunu, sipariş verdiği ikinci parti ürünlerin ise glikoz şurubu olduğunu tespit eden Karahasan, durumu polise bildirdi. Polis, akıllara durgunluk veren yöntemle dolandırıcılık yapan çetenin üyelerini yakalamak için çalışma başlattı, iş yeri ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Bu arada sipariş üzerine dolandırıcıların Karahasan'ın iş yerine bal bırakma anları da güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülere, panelvan minibüsle gelen kişinin, ürünleri olduğu kutuları taşıyıp iş yerine bıraktığı görüldü.

‘BALLARI ALMAYA GELMEDİ’
Dolandırıcıların bulunmasını isteyen ve herkesin bu tür durumlarda dikkatli olması gerektiğini belirten Dursun Karahasan, "Turizm işiyle uğraştığını söyleyen bir kişi dükkana gelerek, numune bırakılan balın tadına baktı, çok beğendiğini söyleyip, 400 kilo sipariş verdi. Ben de 13 bin 750 TL ödeyip, 250 kilo bal aldım. Ancak bu kişi balları almaya gelmedi. Telefonla da ulaşamadık. İncelemede, ballar glikoz şurubu çıktı” dedi.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
guncel haber, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özkaynak yöntemi ve maliyet yöntemi ile muhasebeleştirme Burce Ödev ve Tezler 0 05 Haziran 2014 15:50
Sahte resimlere sahte bakan imzası SeckiN Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2013 09:40
Sahte baldan sonra şimdi de sahte zeytinyağı PassioN Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 19:46
Bu kadarına da pes dedirtti Coder Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 19:05