IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ocak 2019, 09:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kâtiplik Sınavı Hakkında Bilmeniz Gerekenler ve Adaylara Önemli Tavsiyeler




Günümüz şartlarında artık iş bulmak maalesef çok zor bir duruma gelmiştir. Bir yere atanabilmek ya da bir kurumda işe girebilmek için yüksek puanlar almanız gerekmektedir. Ancak bazı meslekler vardır ki zorlukları olsa da bu mesleklerin sınavını kazanmak daha kolaydır. Kâtiplik mesleği de bu özelliklere haiz bir meslektir.

Adalet Bakanlığı tarafından her yıl birkaç defa kâtiplik sınavları düzenlenmektedir. Bu sınavlarda binlerce aday ter dökmektedir. Fakat bu sınava giren adaylar sınav hakkında ne kadar bilgi sahibidir? Ayrıca bu sınava girecek adaylara önemli tavsiyelerimizi de söyle sıralayalım.

Sınav Hakkında Neler Biliyoruz?
Bu sınavlar 3 dakikalık klavye üzerinde sürat sınavı olarak gerçekleştirilmektedir. Adaylar bu sınavda başarılı olabilmek için 3 dakikada en az 90 net kelime yazmak zorundadırlar. Aksi takdirde aday sınavda başarısız sayılacaktır. Adaylar sınavlara, başvurdukları sınav merkezinde girmektedirler. Sınav tek oturum şeklinde yapılmaktadır ve toplam üç dakika sürmektedir. Sınavlarda sorulacak metinler (yaklaşık yüz adet) Adalet Bakanlığı’ nın internet sitesinde adayların istifadesine sunulmaktadır. Yalnız bu metinlerden sadece bir tanesi sınavda adaylara verilecektir. Sınava girerken yanınızda kimlik ile sınav giriş belgenizin olmasına dikkat edin.

Sınava Giren Adaylara Tavsiyeler
Adaylar önceden belirledikleri klavye türü ile sınava girebileceklerdir. Fakat adaylar hangi klavye türünü seçeceğini bilememektedir. Çünkü Q ve F klavye olmak üzere iki tür klavye bulunmaktadır. Q klavye “qwerty” olarak bilinen yabancı klavye iken F klavye özbeöz Türk klavyesidir. Çünkü klavye üzerindeki harf dizilişleri birbirinden farklıdır. Q klavyede harfler İngiliz diline göre karmaşık bir yapıda hazırlanırken F klavyede harfler Türkçe ses kurallarına uygun olarak ve üstelikte mühendisler tarafından hazırlanmıştır. Yani F klavye bir mühendislik üretimidir.
Öte yandan F klavyede sesli harfler sol ve sessiz harflerde sağ tarafa olacak şekilde tasarlanmıştır. Kâtiplik sınavına girecek adaylara tavsiyem sınava F klavyeden girmeniz yönündedir.
Ayrıca F klavyede on parmak öğrenmek Q klavye oranla daha kolay ve hızlı olmaktadır. Fakat sınavlara uzun yıllardır Q klavye ile hazırlanıyor iseniz ve sınava sayılı günler kaldıysa Q klavye ile devam etmenizi öneririm. Fakat sınava altı aydan daha fazla süreniz var ise sınava kesinlikle on parmak F klavye ile girmeniz yararınıza olacaktır. Klavye konusunda süratli olanlar hep F klavye ile yarışmaya katılmışlardır. F klavye ilk zamanlar size zor gelebilir. Lakin zor, demeyin; zamanla sizde F klavyeyi sevecek ve ona bağlanacaksınız.

On Parmak F Klavyeyi Kendi Kendime Öğrenebilir Miyim?
Peki, “On parmak F klavyeyi kendi kendime öğrenebilir miyim?” sorusuna verilecek cevap “Hayır.” olacaktır. Çünkü yanlış vuruşlar ileride karakteristik bir hal alabilir. Mutlaka profesyonel bir yardım alın ya da halk eğitim merkezlerinde verilmekte olan klavye kurslarına katılın. Temel eğitimi kısa sürede aldıktan sonra yazma ve süratınızı artırma kısmını kendi kendinize başarabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
adalet, bakanlığı, bilinmesi, gerekenler, katiplik, sinav


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4G ve LTE Hakkında Bilmeniz Gerekenler Burce 4G 0 13 Aralık 2015 21:06
Peeling hakkında bilmeniz gerekenler! coquettishness Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Aralık 2013 17:58
4K UHD TV'ler hakkında bilmeniz gerekenler! Swat İnternet Dünyasından Haberler 0 13 Kasım 2013 12:02
Paranoya hakkında bilmeniz gerekenler ELa__ Ruh Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 16:17
Vitaminler Hakkında Bilmeniz Gerekenler! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Şubat 2011 16:50