IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2012, 13:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaptığımız yanlışları kullanan, İslam düşmanlarının verdiği örnekler düşündürücüdür.





İnternettegezinirken, İslam a karşı misyonerlik yapan sitelerin birisinde, çok ilginç vedüşündürücü bir konuya rastladım. Bunu sizlerle paylaşmak istememin nedeni,kaynağından emin olmadığımız bilgilerin, içimize bir kangren gibi nasıl sokulduğu ve Hıristiyanlarınbu bilgileri bizlere karşı, nasıl kullandığının ibretlik bir örneğidiryazacaklarım.



Kur’ana, dinimize iftiralar atan bu sitede, Kur an dışındaki günümüzde elimizdebulunan, diğer kutsal kitapların, asla hükümlerinin değiştirilmediği ve geçerliliğinibugünde nasıl koruduğunu anlatmak için örnekler veriyor sitelerinde.



Peygamberimizzamanında Kur an hükmü olduğu halde, Kur’an da ki hükümlere uymasa bile, Tevratın kullanıldığını örnek vererek anlatmaya çalışıyorlar. Hem de hangi bilgilerle biliyor musunuzdostlar? Bizlere günümüzde, çok güvenilir diye aktarılan hadisler örnekverilerek. Sahih-iBuhârî den örnek veriliyor ve bakın neler naklediyorlar,kendi yanlışlarını doğrulamak adına, bizim bazı yanlış inançlarımızı kullanarak.



(Hadiskitaplarına bakacak olursak açıkça görülüyor ki, Hz. Muhammed’in dönemindeKutsal Kitap( Tevrat) sapasağlam mevcuttu. Hadislere göre, Hz.Muhammed’in huzurunda Tevrat okunuyordu. En sağlam kabul edilen hadiskitaplarından biri olan “Sahih-i Buhârî”de şöyle bir hadis var:



“Abdullah İbn-Ömer (ö. 693) radiya’llahu anhuma’dan rivayete göre (Medine’de) birtakım Yahudiler gelip Resulullahsalla’llahu aleyhi ve sellem’e gelerek içlerinden bir erkekle bir kadının zinaettiğini hikâye ettiler (ve ne hükmedersiniz? Dediler).



Resulullahsall’allahu aleyhi ve sellem onlara:

—Siz, Recim -taşlamak- (hükmü) hakkındaTevrat’ta ne bulursunuz? Diye sordu. Onlar:

—Biz, zina edenleri teşhir ederiz,bunlar bir değnekle de döğülürler. Abdullâh İbn-i Selâm (ö. 664) bunlara:



—Yalan söylüyorsunuz! Tevrat’taRecim (ayeti) vardır, dedi. Bunun üzerine Tevrat’ı getirdiler. Vekitabı açtılar. Yahudilerden birisi (Abdullah b. Süreyya, ö. 633) elini Recim ayeti üzerine koyarak ondanönceki ve sonraki ayetleri okumaya başladı. Abdullâh İbn-i Selâm ona:

—Elinikaldır! dedi. O da elini kaldırınca Recim âyeti görülüverdi. Yahudiler:



Ya Muhammed! Abdullah İbn-i Selâm doğru söylemiştir:

Tevrât’ta hakikatenRecim ayeti vardır, dediler. Bununüzerine (Resulullahzinanın vukûu hakkında şahidistedi. DörtYahudi zani ile zaniye aleyhinde vech-imahsûs ûzereşehadet ettiler) Resulullah da bunların recm olunmalarınahükmetti de recm olundular(taşlanarak öldürüldüler).



Bu hadisten gayetaçık bir şekilde anlaşıldığı gibi, Hz. Muhammed gerektiğinde Tevrât’ıgetirtiyor ve ona uygun olarak hüküm veriyordu. Bu demektir ki, Muhammeddöneminde Tevrât’ın değiştirildiği iddiası yoktu, olsa bile Hz. Muhammed bunainanmıyordu.



Eğer Muhammed Tevrât’ın değiştirildiğini kabuletseydi, Tevrât’ın ayetlerine göre bir hüküm verir miydi? Eğer “Recm”ayeti değiştirilmiş ya da Tevrât’ta yok idiyse, Peygamber nasıl “Recm” ayetinemüracaat edebilir ve de hahamlar olmayan ayetin üstünü nasıl kapatabilirlerdi?İlginç olanı da bu: İsâ Mesih buna benzeyen bir durumla karşılaştığızaman buna çok farklı bir çozüm getirdi:



“Din bilginleri ve Ferisiler, zinadayakalanmış birkadın getirdiler. Kadını orta yere çıkararak İsâ’ya,“Öğretmen, bu kadın tam zina ederken yakalandı dediler. Mûsâ, Yasa’da bize böyle kadınlarıntaşlanmasınıbuyurdu, sen ne dersin? Bunları, İsâ’yısınamak vesuçlayabilmek için söylüyorlardı. İsâ eğilmiş,parmağıyla toprağa yazı yazıyordu. Durmadan aynısoruyu sormaları üzerine doğruldu ve, “Aranızda günahsızolan, ona ilk taşı atsın! dedi” (Yuhanna 8:3-7)



Kur’ân’da zinasuçunun sadece dayak cezası olduğu halde, günümüzde şeriat hükümlerine göreyönetilen İslâm devletlerinde zina için Kur’ân’da bulunan dayak cezası değil,mütevatir (herkesin bildiği) sünnete dayanılarak, Tevrât’ın recm cezası(taşlanarak öldürülme) uygulanmaktadır. Buradapeygamberin sünneti, Kur’ân’a değil, Tevrât’a dayandırılmaktadır,uygulanmaktadır.)



Değerli din kardeşlerim, Yahudi ler veHıristiyanlar özellikle kendi kitaplarının hüküm sürmesi ve Kur a nın devredışı bırakılması için, nasıl ve nerelerden örnekler veriyorlar. Bizlerinfarkında olmadan, yaptığımız yanlışlardan istifade ederek, onları delilgöstererek, içimize zehirlerini nasıl ve hangi yollardan akıttıklarını halaanlayamadıysak, sanırım bundan sonrada anlamamız mümkün olmayacaktır. Şunu da belirtmekisterim ki, Buhariden nakledilen bu hadisin, gerçekten onun naklettiği birhadis olup olmadığınıda bilemeyiz. Onun adına uydurulan, adı kullanılan kimbilir nasıl bilgiler var. Onuda Rabbim bilir.



Benim bütün çabamve din kardeşlerimi Kur’an ın çevresinde toplanmaya davetim, bu gerçeklerinfark edilmesi adınadır. Geçmişte yaşamış din alimlerimize atılan buiftiralarında, farkında olmamız çok önemlidir.



Bizlerde Kur an dan, gereğigibi nasiplenmediğimiz için, onlarınkuyusuna, bataklığına bakın nasıl da düşüyoruz. Dikkat ediniz tüm bunlar,bizlerin içimize soktukları rivayetler, çok önem verdiğimiz din alimlerikullanılarak yapılıyor. Hıristiyanların Bugünkü İncil den, fuhuş konusunda verdikleriörnekte, düşündürücü ve dikkat çekicidir. Hatırlayalım söylediklerini.



(Din bilginleri ve Ferisiler, zinada yakalanmışbirkadıngetirdiler. Kadını orta yereçıkararak İsâ’ya,“Öğretmen, bu kadıntam zina ederken yakalandı dediler.)



Bu sözler üzerindedüşünelim önce. Zinada yakalanmış kadın, acaba bu zinayı tek başınamı yapmışta,yanlız kadınmı Hz. Isa nın karşısına getirilmiş? Düşünebiliyor musunuz, birdebunu doğru bir örnek gibi veriyorlar ve bu bilginin kutsal kitaptan olduğusöyleniyor.



Aynı hatayı bazı Müslümanülkelerde, günümüzde uygulamıyor mu? Siz fuhuş yapan bir kadının karşısındakierkekle beraber, recm edildiğini duydunuz mu? Duymanızmümkün değil, çünkü erkeklerin nefisleriyle şekillendirilmiş bir inanç, aslaKur’an dan onay alamaz.



İşte hurafeninverdiği karar, ancak böyle olur. Kur’an asla kadın, erkek ayrımı yapmadan,huhuş yapanların nasıl cezalandırılacağını ve bir daha yapılmaması için, toplumateşhir edileceğini açıkca yazmıştır.



Sanırım bugün elimizde bulunanTevrat ve İncil için, verdikleri örnekler bizlere çok şeyler anlatıyor. Yeterkielimizdeki rehberin, FURKAN ın kıymetini bilelim, ona danışmadan yaşantımıza,imanımıza yön vermeyelim.



Günümüzde güvenilir hadis toplayıcısı olarak bilinen, Sahih-iBuhârî den aktardığı bu hadisle peygamberimizin Kur a na göre değil, dikkatedin Tevrat’a göre hüküm verdiğini söyleyebiliyor, Kur’an da tam tersi birhüküm olduğu halde. Bizlerde hiç düşünmeden, işte böyle kabul edebiliyoruz.Ayrıca verdikleriörneklerde, günümüzde örneğin İran, Kur an da açık hükmü bulunduğu halde, hala fuhuşuncezasının Kur’an da olmayan ve bugünkü Tevrat ta geçen recm, yani taşlanaraköldürme olduğunu kabul edebiliyor.



Hiç kendimize şu soruyusorduk mu? Yahudiler çok dindar ve dinine bağlı olduklarını söyler ve öyledegörünmeye çalışırlar. Madem Tevrat ta fuhuş yapanların cezası recm, yanitaşlanarak öldürülmek, Peki, fuhuş yapan bir Yahudi’nin siz bugüne kadar, recm yapıldığınıyani taşlanarak öldürüldüğünü hiç duydunuz ya da gördünüz mü? Elbette ne duyarsınız, nede görebilirsiniz.Yorum sizlerin.



Bakın Yahudiler veHıristiyanlar güzel dinimizi ne hale sokmuşlar, ama zerre kadar düşünen mi var.Hadislere kayıtsız şartsız hiç düşünmeden, Kur’an süzgecinden geçirmeden imanetmenin, dinimize getirdiği zararına bakın lütfen. Her şeyden kötüsüpeygamberimize atılan iftiraya ne diyeceksiniz? Kur anın apaçık hükmü dururken, onunla hükmetmeyip, Tevrat ta Kur’an ın tam tersiolan bir hükümle, hükmettiğini nasıl söyleyebilir ve bunu nasıl kabuledebiliriz düşünen var mı? Hiç sanmıyorum zerrekadar düşünebilseydik, bugün içinde bulunduğumuz karmaşadan, çok uzaklardaolurduk. Çok acıdır bu söylenenleri kabul eden, inanan o kadar çok Müslüman dinkardeşimiz var ki. Hâlbuki peygamberimiz, ben söylemediğim halde bu peygambersözüdür diyen, cehennemdeki yerini hazırlasın diyerek, bizleri uyarmamış mıydı?



Allah peygamberimizetebliğ edilen Kur’an ın Tevrat ı, İncili onayladığını, doğruladığındanbahseder. Aliimran 3. ayetinde bakın nasıl bir açıklama yapıyor.



(O, sana Kitabı hak ve önceki kitapları tasdik edici olarak indirdi, Tevrat ileİncil'i ve Furkan'ı indirmişti.)



Demekki HAK olan, yani kullanımda olan Kur’an. Fakat geçmişte diğer kitaplarında indirildiğini tasdikediyor. Allah ın kitapları arasında değiştirdiği, nesih ettiği hükümleri deapaçık belirtiyor Kur’an da. Bundan sonra, bu kitaptansorumlu olacağımızda apaçık belirtilmiş. Bu durumda nasıl olurda Kur’an da hükmü açık olan bir bilgi,Tevrat ta ya da İncil de farklı ise, Kur’an a değil de, daha önceki hükümlereuyulmasını emreder peygamberimiz? Bunu düşünebiliyor muyuz? Kur’an dan hiç minasibimiz yok. Allah apaçık Kur’an hükümlerine uyacaksınız dediği halde, bununtersini nasıl kabul ederiz?



Peygamberimizdevrinde, Tevrat ya da İncilin ne derece değiştiği, tahrifata uğradığı konusunutam olarak bilemeyiz. Onu yalnız Allah bilir. Bu konuda fikir yürütmenin dedoğru olduğunu düşünmüyorum. Bildiğimizve Kur’an ın bizlere bahsettiği, Yahudilerin ve Hıristiyanların Allah ınindirdiği kitabından uzaklaşarak, atalarının rivayetleri ile iman ettikleridir.



Bizler ancak bugün Yahudilerin veHıristiyanların ellerinde bulunan, kutsal kitaplar hakkında yorum yapabiliriz,tabi Kur’an ile karşılaştırarak. Örneğin günümüze, bugüne kadar ulaşan yüzlerceİncil den, dört tanesini seçerek iman etmeleri düşündürücüdür. Acaba hangisiRabbin indirdiği İncil diye kendimize sorduğumuzda, sanırım her şey daha iyianlaşılacaktır. Düşünün lütfen, Kur’an için bunu söyleyebilir miyiz? Bir ikinciKur’an örneği var mı? Tek kelimesi dahi değişmeden, dimdik önümüzde duruyor.Ama bizler onun kıymetini bilemiyoruz.



Kur’anverdiği bir örnekte, Yahudilerin peygamberimize gelerek, bir konuda peygamberimizinhakemliğine başvurulması örneğinden bahseder. Bakın Maide suresi 43. ayette nesöylüyor Rahman. Bu ayetle, yazımın başında, Buhari den verdikleri örneği,lütfen dikkatle karşılaştıralım.



(İçinde Allah'ın hükmü bulunanTevrat yanlarında olduğu halde nasıl seni hakem kılıyorlar da sonra, bunun arkasındanyüz çevirip gidiyorlar? Onlar inanmış kimseler değildir.)



Çok dikkat çekici vedüşündürücü bir ayet. Bu ayet üzerinde dikkatle düşünmeliyiz ve diğer ayetlerlekarşılaştırmalıyız ki yanılmayalım. Demek ki peygamberimizihakem olarak göstermek istedikleri konunun hükmü, ellerindeki Tevrat ta yazıyor,hem de Kur’an da aynı olduğu anlaşılıyor. Ama toplum Tevrat tan o kadar uzaklaşıp,hurafe itikatlara yönelmiş ki, bu kitaba bakma gereği dahi duymadıklarıanlaşılıyor. Yaradan da bu konunun anlaşılması adına veriyor bu örneği.



Daha da dikkat çekiciolanı, senin hakemliğinden açıklamandan sonra, sana da yüz çevirip gittikleri,inanmadıklarından bahsediyor Allah. Demek ki bahse konu, hem Tevrat ta hem deKur’an da apaçık aynı olduğu belli oluyor. Ama o devrin toplumu Tevrat tanda okadar uzak ki, Peygamberimizin verdiği cevap, atalarının itikadına uymadığıiçin, yüz çevirip gidiyorlar.



Bugünde bizler, aynıdurumda değil miyiz? Yaradan da uyarıyor ve diyor ki o günkü topluma, sizinsorduğunuz sorunun cevabı, sizlere gönderdiğim Tevrat ta apaçık yazdığı halde,neden ona bakmıyorsunuz, müracaat etmiyorsunuz önce diyor. Demek ki Kur’an dahükmedilenle aynı şeyler var ki, Rabbim bunu söylüyor. Eğer değiştirilmiş,nesih edilmiş bir hüküm olsaydı, böylemi söylerdi?



Acaba bizler günümüzde, karşılaştığımızbir olay karşısında, konunun hükmünü nereden arıyoruz, bunu düşündük mü? Kur’andan aramadığımız çok açık. Kur’an özet bilgidir diyerek, Kur’an da her şeyyazmaz diyenlerin, nerelerde sorularının cevabını arayacakları çok açıktır.



Yine Yahudilerle ilgili,dikkat çekici bir ayette, Tevrat ile sorumlu oldukları halde, yöneldiklerihurafe inançları hatırlatarak, bakın ne söylüyor Yaradan onlara.



Cuma 5: Tevrat'layükümlü tutulup da, onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerce kitap taşıyanmerkebin durumu gibidir. Allah'ın ayetlerini yalanlamış olan kavmin durumu nekötüdür! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez.



Buradanda anlaşılıyor ki, Kur’an indirilmeden önce, Yahudilerde tıpkı günümüzde olduğugibi, Allah ın indirdiği Tevrat tan o kadar uzak iman eder olmuşlar ki, Rabbimonların yanlışlarını bizlere örnek olarak gösteriyor ve bakın ne diyor.



(Tevrat'la yükümlü tutulup da, onunla amel etmeyenlerin durumu,ciltlerce kitap taşıyan merkebin durumu gibidir.)



Ne kadargüzel, her şeyi anlatıyor Yaradan. Allah o devirde yapılan yanlışı örnekgösterip, bugün bizleri uyarıyor, tabi anlayana anlamak isteyene. Bugün bizler neyle sorumlu tutuluyorduk? Elbette Kur’anile. Çünkü sizleri Kur’an dan hesaba çekeceğim, Kur’an dan sorumlusunuz, bukitap bütün cihana, âleme gönderildi demiyor muydu Allah ?



Demekki bugün bizlerin, cahiliye döneminden hiç farkımız kalmadığı anlaşılıyor.Kur’an devre dışı bırakılmış, rivayetler dine hükmeder olmuş.



Sizlerehatırlatacağım, aşağıda ki ayetler üzerinde de lütfen dikkatle düşünelim.Bakalım peygamberimiz onların verdiği örnekte olduğu gibi, hareket etmişolabilir mi?



Bakara 120: Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razıolmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacakolursan, andolsunki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.



Aliimran 23: Şu kendilerine kitaptan bir pay verilmiş olanlara bak, aralarında hüküm vermesi için Allah'ın kitabınaçağırılıyorlar da içlerinden bir zümre yüz çevirerek dönüp gidiyor.



Yukarıdaki iki ayet, sanırım her şeyi çok net anlatıyor. İkiayette geçen şu cümleler, içimize soktukları ve kendilerine delil gösterdikleririvayeti nasılda doğrulamıyor, lütfen üzerinde dikkatle düşünelim.



—Sanagelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan.



—Aralarında hüküm vermesi için Allah'ın kitabınaçağırılıyorlar da


Allah elçisine, Yahudileri ve Hıristiyanları Kur’an a davetetmesini ve onunla hükmedilmesini apaçık söylediği halde, nasıl olurda rivayethadiste örnek verdikleri gibi, Kur’an da hükmü çok farklı olan, o günkü Tevrat tınhükmüne uymasını ister Peygamberimiz? İşte bu ve buna benzer soruları artık,lütfen kendimize soralım ve inancımızı Kur’an ile sorgulayalım.



Peki, bizler hangi kitaplara inanıyoruz veardı sıra gidiyoruz, isterseniz hatırlayalım. Kur’an ın peşi sıramı, yoksa eminolmadığımız, Kur’an ın tek kelime dahi bahsetmediği rivayetlerin peşi sıra mı? Dün Yahudilerin ve Hıristiyanların yaptığı yanlışları,bugün biz Müslümanlar yaptığı o kadar açık anlaşıldığı halde düşünen, aklınıkullanan, Kur’an ı rehber alan o kadar az Müslüman kalmış ki, söyleyecek sözbulamıyorum.




Allah elçisine Kur’an ıtebliğ etme, anlatma ve toplumu ikna etme görevi verdiyse, Kur’an ın hükümvermediği hiç bir konuda, hüküm vermeyeceğinin, bilincinde olmalıyız. Allahelçisine verdiği görev ve sorumluluğu çok açık ve net vermiş, açıklamıştır.Bizler bunun dışına çıkarak, peygamberimize kendimizce yetkiler vesorumluluklar vermemiz, bizleri yanlışa yönlendirecektir. Peygamberimiz Allahın verdiği hükümlere göre, topluma hükmettiği sizce çok açık değil midir?


Yahudiler veHıristiyanlar, geçmişte yaptıkları yanlışlarına, düştüğü bataklığa ne yazık kibizleri de çekmek istiyorlar. Bunu yaparken de içimize soktukları, bizlerininandığı hurafe bilgilerden yararlanıyorlar. Gelin onların bataklığınagirmeyelim ve onların oyunlarını bozalım. İçimize soktukları yanlışitikatlarımızı, yine FURKAN ile yani KUR’AN ile temizleyelim.



Elimizde açık, aydınlık ve yüce bir Kur anvarken, bizlerin yaptığı bu yanlışlıklara, ne zaman son vereceğiz, bununhesabını bugünden yapalım. Eğer hesabını yapmadan emaneti teslim edersek, şunusakın unutmayalım, hesabın verileceği O çetin gün, Rabbin üzülen kullarıarasında olacağımız çok açıktır.



Dilerim Allah ın halis kulları arasındaoluruz. Yine dilerim sanıya değil, Furkan ın ipine sarılan, onu anlayarakokuyup, düşünerek hareket eden, imtihan olduğumuz bilincinde olan, Rabbinkullarından oluruz.


Saygılarımla HalukGÜMÜŞTABAK

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
düşmanlarının, düşündürücüdür, islam, kullanan, yanlışları, Örnekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İSLAM I YAŞAMAYA ÇALIŞIRKEN, YAPTIĞIMIZ YANLIŞLARA DİKKAT ÇEKİCİ ÖRNEKLER. halukgta Genel İslami Konular 0 07 Ekim 2018 12:02
İslam ı Yaşarken Yaptığımız Mantık Hatası. halukgta Genel İslami Konular 0 03 Temmuz 2016 12:00
İslam ı Yaşarken, Yaptığımız Çok Büyük Yanlış. halukgta Genel İslami Konular 0 02 Haziran 2016 20:50
İslam'ın Tedaviye Verdiği Önem Elysian İslamiyet 0 20 Mayıs 2014 09:29
İslam dininin yardımlaşmaya verdiği önem nedir? Kalemzede İslamiyet 0 09 Ağustos 2011 13:04