IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2011, 12:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eğitim




Eğitim bir anlamda “gerçeği araştırma” ve “kişilik oluşturma” sürecidir. Bu süreç insanın bilişsel ve duygusal varlığını; diğer bir deyişle insanın zihnini olduğu kadar kalbini de kültürleyen bir süreçtir. Bu sürecin en yüce amacı bireyde insan onuru ya da kendini tanıma kendine saygı bilinci otuşturmaktedır. Bu amaca erişebilmek için eğitim; kültür aktarma kişisel soruşturma ve yaratıcı keşfetme bireysel büyüme ve gelişim etkinliklerinde bulunmaktadır.

Eğitim; deneyim ve öğrenme ahlaki girişim kültürel değerlendirme ve yorumlama gibi birbirleriyle ilişkili temel kavramlara dayalı bir süreçtir. Bu süreç kültürel geçiş dönemlerinde daha karmaşık ve önemlidir. Diğer bir deyişle eğitim insan kişiliğine ve insanın bilgi birikimine saygıya dayanan bir süreçtir. Bu süreç değere dönük bir etkinlik ve insanın soylu bir girişimidir.


Eğitimin en yüce ilgi alanı sadece adet ve alışkanlıklar değil fakat “ahlak”tır; sadece insanın kişisel görüşü değil fakat “gerçek”tir. Eğitim için gerekçe bulmak iletişimde bulunmak gerçeği ortaya koymaktır. Bu nedenle eğitim insanın gerçek gereksinimleri olan “gerçeği bilmek” ve “uygulamak” konularını araştırmaktadır.


Kişilik oluşturma olarak eğitim ahlak yargıları geliştirme ve bunları eyleme dönüştürme sürecidir. Bireyde ahlak doğal olarak çeşitli zihinsel ve sosyal uyarıcılarla evde arkadaş gruplarında ve okulda gelişir. Bu oluşum sistemli bir koşullandırma öğretisi gerektirmez.


Ayrıca ahlak ilkeleri dinsel inançlara bağımlı olmaksızın gelişir ve bunlar vahiyden çok doğal düşünceye dayanmaktadır. Nihayi amaç dondurulmuş ve kalıplaşmış tutum ve davranış oluşturmaktan öte gelişmeyi sağlamaktır. Bu ahlak eğitimi kavramı bireyi kendisine anlatılanlara aynen inanma yerine yeni fikirler araştırmaya yöneltir.


Diğer taraftan ahlakın dine dayalı olup olmadığı ya da dini inançlara göre “ikinci düzeyde önemli” yaşam değerleri olup olmadığı hususu önemli bir konudur. Bazı düşünürlere göre bilgide sanatta va insani ilişkilerdeki “iyi”ler gibi doğal temele dayalı olarak realize edilebilecek “iyi”ler ve değerler vardır. Birçok kimse için bilgi artistik yaratıcılık ve takdir dostluk aşk özgürlük başarı duygusu gibi hususların kazanılması için herhangi bir dini inanç sahibi olmak zorunluluğu söz konusu değildir.


Sonuç olarak değerler herhangi bir dini inancın tekelinde değildir ve din öğretisinin kişi ahlakı üzerindeki yansıyıcı etkisi ikinci derecededir. Bu nedenle okul herhangi bir özel din ve ahlak eğitimi programı uygulamadan da geçerli ahlaksal yaşantılar sağlayabibilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
arası, din, eğitim, İlişki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Eğitim Programı Çevrimdışı Eğitim Nedir? (2023) Kalemzede Eğitim 0 24 Haziran 2023 21:36
Milli Eğitim Bakanı’ndan eğitim sürecine ilişkin yeni açıklama CORDON BLEU Eğitim Haberleri 0 15 Şubat 2023 15:43
Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitim Programı Eğitim Öğretim Süresi Nedir? Kalemzede Sınavlar ve Hazırlık 0 16 Şubat 2022 18:16
Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitim Programı Eğitim Öğretim Süresi Nedir? Kalemzede Sınavlar ve Hazırlık 0 13 Şubat 2022 15:16
Zurna.Net Help Eğitim Departmanı [ Helpop ] Genel Konulu Eğitim ve Anlatım Logları SimHa HelpServ 12 23 Nisan 2020 11:34