![]() |
Süt Helvası Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Süt Helvası (Bursa Helvası) Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağı 1 su bardağı un 1 litre süt 1 yumurta sarısı 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya Hazırlanışı 1.Yaklaşık yarım lt sütü tencereye alalım. 2.Üzerine 1 su bardağı şeker ekleyerek şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve ocaktan alalım. 3.Şeker erdikten sonra kalan sütü ve 1 yumurta sarısını ekleyerek güzelce çırpalım ve beklemeye bırakalım. 4.Uygun bir tavada 100 g tereyağını eritelim. 5.1 su bardağı unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. 6.Kavrulan unu süte ilave edelim karıştırarak muhallebi koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirelim. 7.1 paket vanilya ilave edelim ve ocaktan alalım. 8.Muhallebimizi fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 15-20 dk üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayalım. Süt helvamız hazır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk