![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ EylulSohbet.Net ~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Adisebaba Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Adisebaba Tarifi | Adisebaba Tatlısı Tarifi | Nasıl Yapılır Adisebaba, bir çeşit parfedir. Fransız mutfağında parfe çok önemli bir yer tutar. Harry Lenas ve Filip Lenas tarafından ilk olarak bu parfe yapılmıştır. Malzemeleri pasta kreması, krem şanti, kiraz şekerlemesi, antep fıstığıdır. Adisebaba Tatlısı Tarifi İçin malzemeler 1 paket vanilyalı puding 1 paket çikolatalı puding 4 su bardağı süt Krem şanti Yarım su bardağı soğutulmuş süt 1 paket kakaolu bisküvi 3-4 adet dilimlenmiş kuru kayısı İnce kıyılmış antep fıstığı Üzeri için 150 gr sütlü çikolata 1.5 çay bardağı krema Böğürtlen Çilek (İsteğe göre) Adisebaba Tatlısı Nasıl Yapılır? Vanilyalı pudingi 2 buçuk su bardağı ile karıştırın ve pişirin. Çikolatalı pudingi farklı bir kapta 2 su bardağı süt ile karıştırın ve pişirin. Ardından pudingleri soğumaya bırakın. Boş bir kabın içerisine pişirme kağıdını serin. Dolapta bekletilmiş yarım bardak soğuk sütü, krem şanti ile karıştırın. Krem şantiyi soğuyan vanilyalı pudingin içerisine ilave edin ve mikserle karıştırın. Pudingli karışımın içerisine kullanmak istediğiniz kuru kayısı, kuru incir ve kuru dutu ekleyin. Bu karışımı pişirme kalıbının içerisine dökün ve eşit olacak şekilde yayın. Kalan krem şantiyi çikolatalı puding ile karıştırın ve içerisine antep fıstığı, portakal veya limon kabuğu rendesi ilave edin. Mikserle karıştırdıktan sonra, çikolatalı pudingi, pişirme kalıbındaki vanilyalı pudingin üzerine dökün ve yayın. Kakaolu bisküviyi mutfak robotuna alıp ufaladıktan sonra bir kap içerisine dökün. Üzerine süt ve tereyağını ekledikten sonra karıştırın. Bisküvili karışımı, çikolatalı pudingin üzerine dökün. Karışımı eşit bir şekilde yaydıktan sonra, üzerine elinizle hafifçe bastırın ve yapışmasını sağlayın. Daha sonra soğuması için 3-4 saat dondurucuda bekletin. Üzerini hazırlamak için, kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ısıtın. Krema kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içerisine sütlü çikolataları ekleyin. Çikolataların erimesi için kaşıkla karıştırın. Tatlı yeterince soğuduktan sonra, kalıptan çıkartıp ters çevirin ve başka bir kaba aktarın. Ilık çikolatalı kremayı, tatlının her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak üzerine böğürtlen, çilek dilimleri ve antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Adisebaba Tatlısı Tarifi | Sarya | Tatlılar | 0 | 21 Haziran 2021 11:35 |
Orjinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi, Cookie Tarifi | Sarya | Tatlılar | 0 | 02 Nisan 2021 13:54 |
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 01 Nisan 2021 20:39 |
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Mart 2021 18:58 |
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 15:45 |