19 Haziran 2023, 13:17
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Steak Burger
Steak Burger Tarifi İçin malzemeler Hamur için: - 50 gr yumurta
- 3 gr toz şeker
- 25 gr süt
- 2 gr kuru maya
- 95 gr un
- 1 gr tuz
- 5 gr tereyağı
- 25 gr pancar
- 2 gr karabiber
Baby kabak turşusu için: - 10 gr hardal tohumu
- 100 gr baby kabak
- 12 gr beyaz şarap sirkesi
Beğendi için: - 25 gr un
- 150 gr patlıcan
- 1 gr muskat
- 10 gr mozzarella peyniri
- 150 gr süt
- 2 gr tuz
- 2 gr karabiber
Crispy sebzeler için: - 25 gr dolmalık biber
- 25 gr kapya biber
- 25 gr havuç
Steak Burger Nasıl Yapılır? - Hamur için; Öncelikle süt ile mayayı açın. Ardından yumurtayı ekleyerek karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edin.
- Daha sonra yağı ve haşlanmış pancarı ekleyerek 10 dk kadar yoğurun.
- Hamuru +4 derecede 1 saat kadar dinlendirin. Ekmeği mayasını kaçırmadan genişletip içerisine cheddar ekleyin.
- Sonrasında hamburger ekmeği şekli verin ve mayalandırın. Yeteri kadar mayalanınca 180 dereceli fırında 6 dakika pişirin.
- Baby kabakları dilimleyin ve bir kavanozun içerisine koyun. İçerisine diğer malzemeleri ekleyin. Hava almayacak şekilde ağzını kapatın.
- Kavanozu +4 dereceli buzdolabında 2 gün bekletin. Daha sonra kullanabilirsiniz.
- Beğendi için; Patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını soyun.
- Kabaca keserek boyutlarını ufaltın. Bir tencereye tereyağını alın. Üzerine un ekleyerek kavurun.
- Sarı roux elde edince patlıcanları ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından sütü ilave edin ve muskatı rendeleyin.
- Homojen bir karışım elde edince ocaktan alın.
- Crispy sebzeler için; Tüm sebzeleri kıl inceliğinde kesin ve buzlu suda ortalama yarım saat, kıvrık bir hal alana kadar, bekletin.
- Servis için; Pancarlı ve cheddarlı ekmekleri ikiye bölün. En alt kapağa beğendi sürün.
- Üzerine baby kabak turşusu ekleyin. Ardından tavada mühürlenmiş ve basting ile pişirilmiş dilim bonfileleri ilave edin.
- Üstüne bolca crispy sebze ve baby kabak turşusu ekleyin. Üst kapağa tekrar beğendi sürün ve kapatın. Afiyet olsun.
lezzet |
| |