19 Haziran 2023, 13:17
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Steak Burger
Steak Burger Tarifi İçin malzemeler Hamur için: 50 gr yumurta 3 gr toz şeker 25 gr süt 2 gr kuru maya 95 gr un 1 gr tuz 5 gr tereyağı 25 gr pancar 2 gr karabiber Baby kabak turşusu için: 10 gr hardal tohumu 100 gr baby kabak 12 gr beyaz şarap sirkesi Beğendi için: 25 gr un 150 gr patlıcan 1 gr muskat 10 gr mozzarella peyniri 150 gr süt 2 gr tuz 2 gr karabiber Crispy sebzeler için: 25 gr dolmalık biber 25 gr kapya biber 25 gr havuç Steak Burger Nasıl Yapılır? Hamur için; Öncelikle süt ile mayayı açın. Ardından yumurtayı ekleyerek karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam elde edin. Daha sonra yağı ve haşlanmış pancarı ekleyerek 10 dk kadar yoğurun. Hamuru +4 derecede 1 saat kadar dinlendirin. Ekmeği mayasını kaçırmadan genişletip içerisine cheddar ekleyin. Sonrasında hamburger ekmeği şekli verin ve mayalandırın. Yeteri kadar mayalanınca 180 dereceli fırında 6 dakika pişirin. Baby kabakları dilimleyin ve bir kavanozun içerisine koyun. İçerisine diğer malzemeleri ekleyin. Hava almayacak şekilde ağzını kapatın. Kavanozu +4 dereceli buzdolabında 2 gün bekletin. Daha sonra kullanabilirsiniz. Beğendi için; Patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını soyun. Kabaca keserek boyutlarını ufaltın. Bir tencereye tereyağını alın. Üzerine un ekleyerek kavurun. Sarı roux elde edince patlıcanları ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından sütü ilave edin ve muskatı rendeleyin. Homojen bir karışım elde edince ocaktan alın. Crispy sebzeler için; Tüm sebzeleri kıl inceliğinde kesin ve buzlu suda ortalama yarım saat, kıvrık bir hal alana kadar, bekletin. Servis için; Pancarlı ve cheddarlı ekmekleri ikiye bölün. En alt kapağa beğendi sürün. Üzerine baby kabak turşusu ekleyin. Ardından tavada mühürlenmiş ve basting ile pişirilmiş dilim bonfileleri ilave edin. Üstüne bolca crispy sebze ve baby kabak turşusu ekleyin. Üst kapağa tekrar beğendi sürün ve kapatın. Afiyet olsun. lezzet