Kuru domates ve bi̇beri̇yeli̇ burger ekmeği̇ için:
50 gr yumurta
3 gr şeker
25 gr süt
2 gr kuru maya
95 gr un
1 gr tuz
5 gr tereyağı
2 gr bi̇beri̇ye
5 gr kuru domates
Alfredo tavuk kroket için:
100 gr tavuk
30 gr krema
50 gr kestane mantarı
1 adet yumurta
2 gr sarımsak
1 gr tuz
1 gr karabi̇ber
10 gr panco
Ai̇oli̇ sos için:
50 gr mayonez
1 di̇ş sarımsak
10 gr taze zencefil
Tavuk Kroket Burger Nasıl Yapılır?
Biberiyeli hamburger ekmeği için; Bütün sıvı malzemeler tartılır ve bir kabın içinde mayayla birlikte karıştırılır. Daha sonra kuru malzemeler ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
En son biberiye ve kuru domates eklenir. Ekmek şekillendirilir ve 30 dakika mayalanması için beklenir.
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında ortalama 15 dakika pişirilir. Soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
Tavuk kroket için; Tavuklar streçlenir ve haşlanır. Bir tavaya mantar ve sarımsak eklenir. Daha sonra sotelenir.
Soteleme esnasında içerisine krema ilave edilir. Haşlanmış tavuk blenderdan geçirilir.
Tavuk soğuduğunda köfte şekli verilir. Ardından yumurtalı pankoya batırılır ve tavada önlü arkalı kızartılır.
Aioli sos için; Tüm malzemeler güzelce karıştırılır.
Servis için; Burger ekmeğinin en altına aioli sosu sürülür. Ardından üzerine Alman turşusu ve kekik eklenir.
Üzerine kızartılan alfredo tavuk kroket yerleştirilir. Kroketin üzerine 3/4 dilim parmesan peyniri traş olarak eklenir ve hafif ısıyla eritilir.
En son sarı cherry domatesler ilave edilir. Burger ekmeğinin üst kısmına da aioli sosu sürülür ve malzemelerin üstü kapanır. Afiyet olsun.