IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2023, 13:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BÜRYAN KEBABI




BÜRYAN KEBABI


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Büryan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1250 gramkuzu gerdan eti
3 yemek kaşığızeytinyağı
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber

Servis için:
1 adet pide(ya da bazlama)
3-4 adet közlenmiş biber
3-4 adet közlenmiş soğan


Büryan Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Pişirme işleminin sonucunda daha yumuşak ve ağızda dağılan bir lezzet elde etmeniz için kuzunun gerdan kısmını kullanmanız yerinde olacaktır. Ancak kuzunun sevdiğiniz başka bölümlerinde de bu kebabı yapabilirsiniz.

Büryan Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırında pişirecek dahi olsanız, et yemeklerinde öncelikle eti kızgın bir tavada mühürledikten sonra fırına atarsanız, hem etin içerisindeki suyu hapsedeceğiniz için daha sulu ve yumuşak bir et elde etmiş olursunuz hem de pişirme süresini kısaltmış olursunuz

Büryan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle etleri bir kabın içerisine alın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlayın. Etleri bu karışımla masaj yapar gibi ovarak karışımı ete yedirin.

Sonrasında 10 dakika kadar ısıttığınız döküm bir tavaya (döküm tavanız yoksa kalın tabanlı ve yapışmaz yüzeyli bir başka tava da olabilir) ekstra yağ ilavesi yapmadan etleri alın ve 15 saniyede bir çevirerek, her bir parça için toplamda 2 dakika boyunca etleri mühürleyin.

Mühürlediğiniz etleri teker teker önce yağlı kağıda, ardından da alüminyum folyoya hava almayacak şekilde sarın ve bu şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.

Fırın tepsisinin içerisine yaklaşık 4-5 su bardağı suyu ilave edin ve önceden ısıttığınız 220 derece fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişmeye bırakın.

Pişirme süresi boyunca tepsinin içerisindeki suyun bitip, bitmediğini ara ara kontrol edin, eğer su bitmişse, fırının kapağını açıp su ilavesi yapın ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresinin sonunda etleri fırından çıkartın ve alümünyum folyoyu ve yağlı kağıdı açın.

Etleri kemiklerindne ayırın ve kabaca doğrayın.

Bazmala ya da pide üzerine etleri alın ve yanında közlenmiş biber ve közlenmiş kuru soğanla sıcak olarak servis edin.


ALINTIDIR

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
EV YAPIMI BEYTi KEBABI Sarya Yemek Tarifleri 1 07 Ocak 2022 10:36
Abant Kebabi Seyra Kebaplar Köfteler 1 19 Kasım 2014 13:58
Bora 'dan Seçmeler - ORMAN KEBABI Bora Et Yemekleri 11 03 Nisan 2012 15:06
Kilis kebabi Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 14:37