06 Haziran 2023, 20:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Köpoğlu Köpoğlu Malzemeler 2 adet patlıcan 2 adet sivri biber 500 ml ayçiçek yağı 2 adet olgun domates 40 ml zeytinyağı 5 g tuz 3 g karabiber 150 g süzme yoğurt 1 diş sarımsak Nasıl Yapılır? Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın. Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın. Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz. Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün. Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin. Püf Noktası *Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır. *Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin. *Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin. Alıntıdır. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Köpoğlu Salata | NurSima | Salatalar Mezeler | 0 | 08 Ocak 2021 22:27 |
Köpoğlu (4 Kişilik) | Sim | Salatalar Mezeler | 0 | 29 Haziran 2012 12:18 |