05 Haziran 2023, 14:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sodalı Buzluk Böreği Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Telefonunuz çaldı ve misafirleriniz kısa bir süre sonra sizde olacağını söyledi. O sırada ikramlık ne hazırlasam derdine düşüyorsunuz hep değil mi? Oysaki dolabınızda hazır halde bu durumlar için kurtarıcı lezzet olsa şahane olmaz mıydı? Bu durumlar için çok lezzetli bir tarif biliyoruz. Kendisi az malzemeyle hazırlanıp, her durum ve koşulda imdadınıza yetişmeye hazır olacak sodalı buzluk böreği. Böreği hazırlamak da pek pratik. Hazır halde satılan taze yufkaları peynirle birleştirip, buzluğa atıyoruz. İşin sırrı da burada devreye giriyor. Çünkü tazecik ve çıtır çıtır olması için sodalı bir karışımın içerisinde bekleterek pişiriyoruz. Çabucak hazırlanmasının yanı sıra dilediğiniz zaman pişirebiliyor olmanız da hayatınızı kolaylaştıracak. Artık misafirlerinizin önüne ne çıkaracağınızı biliyorsunuz. Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka 1 çay bardağı sıvı yağ 1 şişe soda İçi için: 250 gram ezine peyniri Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Sodalı Buzluk Böreği Tarifinin Püf Noktası Hazırlayacağınız sodalı karışımın içerisinde böreklerinizi çok da fazla bekletmemeye özen gösterin. Sodalı Buzluk Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi İç malzemelerini dilediğiniz şekilde pişirebileceğiniz gibi pişirme aşamasından hemen önce üzerine susam ya da çörekotu serperek de servis edebilirsiniz. Sodalı Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Tezgahın üzerine yufkaları serin ve bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Yağlanmış yufkaları 6-8 parça halinde üçgen bir biçimde kesin. Ezine peynirlerini ufalayın ve kestiğiniz parçaların üzerine aktararak güzelce sarın. Uçlarını su yardımıyla birleştirin. Tüm yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra buzdolabı poşetlerinin içerisine aktarın ve buzluğa atın. Kullanmak istediğiniz zaman çıkarın. Bir kabın içerisine sıvı yağ ve sodayı karıştırın. Buzluktan çıkardığınız börekleri bu sıvı karışımının içerisine atın ve hafifçe ıslanmalarını sağlayın. Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine börekleri dizin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün. Öncede ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis edin. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buzluk Böreği Sosu | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 22:12 |
Buzluk Pastası Tarifi | mCx | Pastalar | 0 | 23 Eylül 2019 16:03 |
Sodalı Buzluk Böreği | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 03 Ağustos 2013 19:59 |
Buzluk Böreği | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 27 Aralık 2011 22:16 |
Buzluk Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:05 |