Sosu İçin:
1 su bardağı süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
İç Harcı
400 g kadar kıyma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
sıvı yağ
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı
Öncelikle böreğin iç harcı hazırlanır. Bunun için soğan yemeklik doğranarak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur.
Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Kıymalar yeterince kavrulunca yeşil biberler eklenir.
Daha sonra domatesler ilave edilir.
Tuzu ve baharatları eklenerek iç harcı ocaktan alınır.
Varsa yuvarlak fırın tepsisi veya dikdörtgen fırın tepsisi yağlanarak bir kat yufka serilir.
Üzerine süt, sıvı yağ ve yumurtadan oluşan iç harcından sürülür.
1 yufka parçalara ayrılarak tepsiye döşenir, üzerine tekrar sos sürülür.
İç harcın yarısı yufkanın üzerine yayılır.
2 adet yufka aralarına sos sürülerek tepsiye yerleştirilir.
Kalan iç harcı da yayılır.
1 yufka parçalanarak kıymanın üzerine serilir.
Üzerine sos sürülür.
Son kata ise bütün bir yufka serilir.
Tepsinin kenarlarından taşan yufkalar üzerine kapatılarak kalan sos böreğin üzerine gezdirilir.
Dilimlenerek her dilimin üzerine çörek otu bırakılır.
180 derece fırında altı üstü güzelce kızartılır.
Kıymalı tepsi böreğimiz hazır.
Afiyet olsun.