05 Haziran 2023, 14:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ay Çöreği İçindekiler 600gr un (6 su bardağı) 100gr tereyağı (3 çorba kaşığı) 1 çay bardağı ayçiçek yağı (zeytinyağı da olur) 1,5 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tane mahlep 5 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı instan maya 1 yumurta beyazı 1 tutam tuz İç harcı, 400 gr tercihen bayat kakaolu kek veya brownie 2 tane Anamur muzu 2 avuç fındık içi Üzerine 1 yumurta sarısı 1 avuç fındık Ay Çöreği Tarifinin Yapılışı Fırını 180 derece alt-üst fansız çalıştırın. Hamuru için, ilk olarak 1 tatlı kaşığı tane mahlebi dövün. Tane mahlebiniz yoksa toz mahlep de kullanabilirsiniz. 6 su bardağı unun içerisine dövdüğünüz mahlebi ekleyin. 1 tutam tuz, 5 çorba kaşığı toz şekeri ekledikten sonra hepsini karıştırın. Unun ortasına çukur açıp içerisine, 1,5 çay bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı instant maya, 3 dolu çorba kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağını, 1 çay bardağı sıvıyağını ve 1 yumurtanın beyazını da ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayı bıraktığı zaman hamur hazırdır. Hamuru yoğurduğunuz kabın içerisinde toparlayıp üzerine mutfak bezi örtüp yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin. Içi için, 400 gr kakaolu keki kabaca eliniz ile parçalayın. Ben keki ıslatmak için muz kullanacağım. Eğer sizin kullanacağınız kek bir tık daha kuruysa biraz daha muz veya süt ekleyebilirsiniz. 2 tane muzu çatal ile ezin. 2 avuç fındık içini havanda dövün çok toz olmamasına dikkat edin. Büyük parçalar kalabilir. Yerken ağıza fındık parçalarının gelmesi daha da keyifli olacaktır. Dövdüğünüz fındıklardan 2 avuç alıp ezilmiş muzun içerisine katın ve karıştırın. Kekleri de parça parça muzla karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamına anlamak için elinize bir parça alıp şekil verin. Kolay şekil alıyor ve ele yapışmıyorsa olmuş demektir. Hamuru tezgaha alın. Rulo haline getirip 12 parçaya ayırın. Parça hamurları merdane yardımıyla bir karış çapında, elips şeklinde açın. Açarken ortasının biraz daha kalın, kenarlarının biraz daha ince olmasına dikkat edin ki içerisine harcı koyup rulo haline getirdiğinizde yırtılmasın. İç harcından 1 avuç kadar alıp elinizle uzun ince yapın ve hamurun içerisine yerleştirin. Hamuru etrafına dolayıp rulo yapın ve birleşme yerlerini parmak ucuyla bastırarak yapıştırın. Tezgahta biraz daha açıp uçlarını inceltin ve ardından ay çöreği şeklini verip pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamuru yaparken beyazını kullanıp ayırdığımız yumurtanın sarısını ay çöreklerinin üzerine sürün. Isterseniz üzerine çatal ile çizikler yapıp klasik yapabilir veya üzerine 1vuç fındığı dövüp serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 10-15 dakikanın sonunda tepsilerin yerini değiştirin. Pastanelerde yediklerinizi aratmayacak ay çörekleriniz hazır. Afiyet, bal olsun! Alıntı | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kahvaltı Çöreği | PySSyCaT | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2017 16:08 |
Kahramanmaraş Çöreği | Seyra | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Eylül 2014 22:01 |
Paskalya Çöreği | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Nisan 2012 13:46 |
Eskişehir çöreği | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:50 |
Paskalya Çöreği | Kralice | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:42 |