![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Pierogi Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pierogi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2,5 su bardağı un 3/4 su bardağı su 1,5 çay kaşığı tuz İçi için: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 diş sarımsak 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu Pierogi Tarifinin Pişirme Önerisi İç malzemelerini dilediğiniz gibi farklılaştırabilirsiniz. Kızgın yağda kızartabilir ya da üzerine zeytinyağı sürerek 180 derecelik fırında börek biçiminde 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Pierogi Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisine unu eleyin. Ortasına bir havuz oluşturun. Yumurtaları ortasına kırın, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını da ilave edin. Tuz ve suyun yarısını ilave ederek unları havuzun ortasına yavaş yavaş alarak yoğurmaya başlayın. Gerektiği noktalarda su ilave ederek tok kıvamlı bir hamur elde edin. Ardından elde ettiğiniz hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. İçi için: Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve bir kabın içerisine alın. İçine tereyağı, zeytinyağı, tuz ve baharatlarını ilave ederek güzelce ezin. Birleştirme aşaması: Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte bezeler elde edin ve hafifçe unlayarak açın. Ardından çay tabağının ya da orta büyüklükteki bir kahve fincanın altıyla keserek yuvarlaklar elde edin. İçlerine hazırladığınız patatesli harçtan ilave edin ve diğer tarafını harçlı kısmın üzerine kapatın. Hamurun kenarlarını çatalla bastırarak kapatın ve şekil verin. Hamur ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin. Orta boy bir tencerenin içerisine su ilave edin, suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içerisine tuz atın. Hazırladığınız pierogileri suyun içine atın ve 5-8 dakika arasında hamur pişene kadar haşlayın. Kevgir yardımıyla fazla sularını süzdürerek tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, rendelenmiş sarımsağı, tuz ve baharatlarını ilave edin. Hafifçe yakın ve ocaktan aldığınız pierogilerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servis edin. Pierogi Tarifinin Servis Önerisi İsterseniz salçalı sosla, yoğurtla ya da tatlı bir şekilde hazırlarsanız meyvelerden hazırlanmış bir sos, meyve ya da balla servis edebilirsiniz. Not:Mantinin Uzaktan AkrabaSiymiŞ ![]() | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Orjinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi, Cookie Tarifi | Sarya | Tatlılar | 0 | 02 Nisan 2021 13:54 |
Diamond Ring Tarifi (Elmas Yüzük Tarifi) | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 01 Nisan 2021 20:44 |
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 01 Nisan 2021 20:39 |
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Mart 2021 18:58 |
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 15:45 |