⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 30 Mayıs 2023, 20:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pierogi Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pierogi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
2
adet
yumurta
3
yemek kaşığı
eritilmiş tereyağı
5
yemek kaşığı
zeytinyağı
2,5
su bardağı
un
3/4
su bardağı
su
1,5
çay kaşığı
tuz
İçi için:
3
adet orta boy
haşlanmış patates
1
tatlı kaşığı
tuz
1,5
çay kaşığı
taze çekilmiş karabiber
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
yemek kaşığı
tereyağı
Üzeri için:
3
yemek kaşığı
tereyağı
1
çay kaşığı
karabiber
1
diş
sarımsak
3-4
dal
maydanoz
3-4
dal
dereotu

Pierogi Tarifinin Pişirme Önerisi
İç malzemelerini dilediğiniz gibi farklılaştırabilirsiniz. Kızgın yağda kızartabilir ya da üzerine zeytinyağı sürerek 180 derecelik fırında börek biçiminde 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.


Pierogi Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisine unu eleyin. Ortasına bir havuz oluşturun.
Yumurtaları ortasına kırın, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını da ilave edin.
Tuz ve suyun yarısını ilave ederek unları havuzun ortasına yavaş yavaş alarak yoğurmaya başlayın.
Gerektiği noktalarda su ilave ederek tok kıvamlı bir hamur elde edin.
Ardından elde ettiğiniz hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
İçi için:
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve bir kabın içerisine alın.
İçine tereyağı, zeytinyağı, tuz ve baharatlarını ilave ederek güzelce ezin.
Birleştirme aşaması:
Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte bezeler elde edin ve hafifçe unlayarak açın.
Ardından çay tabağının ya da orta büyüklükteki bir kahve fincanın altıyla keserek yuvarlaklar elde edin.
İçlerine hazırladığınız patatesli harçtan ilave edin ve diğer tarafını harçlı kısmın üzerine kapatın.
Hamurun kenarlarını çatalla bastırarak kapatın ve şekil verin.
Hamur ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin.
Orta boy bir tencerenin içerisine su ilave edin, suyu kaynamaya bırakın.
Kaynayan suyun içerisine tuz atın. Hazırladığınız pierogileri suyun içine atın ve 5-8 dakika arasında hamur pişene kadar haşlayın.
Kevgir yardımıyla fazla sularını süzdürerek tabağa alın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin, rendelenmiş sarımsağı, tuz ve baharatlarını ilave edin.
Hafifçe yakın ve ocaktan aldığınız pierogilerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servis edin.

Pierogi Tarifinin Servis Önerisi
İsterseniz salçalı sosla, yoğurtla ya da tatlı bir şekilde hazırlarsanız meyvelerden hazırlanmış bir sos, meyve ya da balla servis edebilirsiniz.

Not:Mantinin Uzaktan AkrabaSiymiŞ

 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Orjinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi, Cookie Tarifi Sarya Tatlılar 0 02 Nisan 2021 13:54
Diamond Ring Tarifi (Elmas Yüzük Tarifi) Sarya İçkiler İçecekler 0 01 Nisan 2021 20:44
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi Sarya İçkiler İçecekler 0 01 Nisan 2021 20:39
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi Sarya İçkiler İçecekler 0 15 Mart 2021 18:58
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 15:45