IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2023, 21:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mantarlı Ve Kremalı Makarna




Mantarlı Ve Kremalı Makarna



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Mantarlı Ve Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 kutu mantar
50 g tereyağı
100 ml krema
1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış)
2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniri
Tuz, taze çekilmiş karabiber
5-6 dal maydanoz


Mantarlı Ve Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle sarımsakları kıyın ve mantarları nemli bir bezle silin. Ardından kullanılacak mantarları dilimler halinde kesin.
Bir tencerenin içine makarnaları koyun ve 8 dakika haşlayın.
Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp içerisinde ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Önceden dilimlediğiniz mantarları da tavaya ekleyin.
Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun. Tereyağını ve kremayı da bu karışıma ilave edin.
Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin.
En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu serpin. Son bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Mantarlı ve kremalı makarnayı, tavuk sarma ile birlikte sunabilirsiniz. Sıcak servis edin, şimdiden afiyet olsun.


Mantarlı ve Kremalı Makarnanın Püf Noktaları Nelerdir?

Makarnanızı bol su ile haşlamak daha iyi pişmesini sağlayacaktır.
Haşlama işleminde normal su yerine; tavuk, et veya sebze suyu kullanabilirsiniz. Farklı bir su ile haşlarken içerisine krema eklemeyi unutmayın.
Kaynayan suya ilk olarak tuz atılmalı, ardından makarnalar eklenmelidir. Bu sayede pişirme süresi de kısalacaktır.
Haşlama suyuna birkaç damla zeytinyağı ekleyerek makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.
Makarnanın haşlama suyundan bir miktar alarak kenarda bekletin. Bu suyu kremalı sos yapımında kullanabilirsiniz.
Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra durulamayın. Onun yerine sos tenceresine dökün ve harmanlayın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç Sarya EylulFM Paylaşım 0 25 Mayıs 2023 19:37
Kremalı Mantarlı Tavuk Yemeği YaRen Tavuk Yemekleri 0 19 Haziran 2019 16:33
Kremalı Mantarlı Erişte Elysian Makarnalar Pilavlar 0 16 Mart 2014 08:43
Kremalı Mantarlı Tortellini Tarifi Violent Makarnalar Pilavlar 0 05 Mayıs 2013 17:24
Kremalı Mantarlı Tavuk Zen Tavuk Yemekleri 0 31 Ekim 2012 17:20